Island, den store rundtur - i autocamper

15 dages kør-selv-ferie Island rundt i autocamper

Drømmen kan blive til virkelighed med denne autocamper-rundtur i Island. Turen følger hovedvejen rundt om Island inkl. Snæfellsnes-halvøen og tager jer dermed rundt til Islands mest spektakulære seværdigheder og attraktioner. I vælger selv hvor i holder pauser, tager en lur og en kop kaffe, en rask vandretur eller om I ønsker at blive en dag længere end først planlagt.

Turen rundt i Island kan køres i begge retninger og kræver ikke en autocamper med firehjulstræk.

Tur-forslaget i autocamper er velegnet til par og aktive familier, som elsker at være på farten og holder af kombinationen med camping, udeliv og den spektakulære natur som findes i det nordlige Atlanterhav.

Er 15 dage i autocamper for meget for dit temperament, så kan turen også køres på fx. 12 dage eller 10 dage, som er et minimum for at komme rundt på øen i autocamper i nogenlunde god orden. Vil du have en kort tur i autocamper i Island, så bør du nøjes med 6-7 dage i det syd- og vestlige Island, hvor I kan opleve nogle af de mest ikoniske seværdigheder.

Fra 22.226 kr.
pr. person ved 2 personer inkl. flybillet og 15 dages leje af autocamper.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - oktober
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 nætter/15 dage
+ evt. 1 overnatning på hotel
15 dages autocamperleje


Længde:
Ca. 3.200 km

2.743 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Turen kan forlænges og afkortes
Island rundt i autocamper kan forlænges helt op til 3 eller 4 uger eller forkortes til 10 eller 12 dage.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

  • type autocamper
  • rejserute
  • antal dage
  • campingpladser
  • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Keflavík - Reykjavik (50 km)

Denne tur kan køres i en helt almindelig autocamper. Ringvejen rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en udlejnings-autocamper. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af autocamperen.

Ankommer i til Keflavik lufthavn tidligt på dagen, så kan i med fordel afhente autocamperen med det samme. Ankommer I derimod sent på dagen, så anbefaler vi en ekstra rejsedag med 1 overnatning på hotel, så i kan afhente autocamperen næste dag i ro og mag. Efter afhentning bør i proviantere, så i har mad og drikkevarer til de kommende dage, da I nu er på campingferie.

Den første attraktion i Island kunne passende være et smut forbi den Blå Lagune med det varme mineralholdige vand. Men I bør bestille plads på forhånd, da der kan været et begrænset antal gæster. Det gør I på www.bluelagoon.com.

Nu kører i gennem det måneagtige lavalandskab til Reykjavik, hvor I kan bruge resten af dagen til at udforske byen. Reykjavik og forstæder har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.

Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bydg med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadsrettigheder,og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig som en moderne hovedstad. 

Overnatning på en af de 4 campingpladser i nærheden af Reykjavik, fx. "Reykjavik Campsite", som ligger midt inde i byen, eller den mere simple "Camping Mosfellsbær", som ligger nordøst for byen.

Húsafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver (150 km)

Dagen starten med turen gennem provinsen Borgarfjörður, hvor I kan opleve nogle fantastiske panoramaer. Første stop er i ferieområdet Húsafell, hvor I kan besøge en herlig swimmingpool, inden turen går videre til Hraunfossar vandfaldene, hvor en hel række mindre vandfald vælter ud af lavaen ud i en flod.

Brug derefter lidt tid på et besøge landsbyen Reykholt, der var hjemsted for Islands berømte forfatter Snorri Sturluson, der levede fra 1206-1241. En urgammel geotermisk pool er opkaldt efter ham og der findes et lille museum om ham.

Dagen slutter med et besøg i Deildartunguhver, som er Islands største varme kilde, der producerer 230 liter næsten kogende vand i minuttet, og som forsyner boliger over 40 km borte med varme. 

Overnatning på campingplads i nærheden af Reykholt, fx. "Varmaland Camping", ca. 20 km vest for byen.

Snæfellsnes - Arnarstapi - Djúpalónssandur - Stykkisholmur (300 km)

I dag er det tid til at udforske halvøen Snæfellsnes. Tag tidligt afsted fra campingpladsen og kør langs halvøens sydkyst frem til fuglefjeldet Arnarstapi, hvor vi stærkt anbefaler en kort spadseretur, dels på grund af de fantastiske basaltformationer og dels for de mange ynglende fugle (i sæsonen) som rissa'er og havterner. 

Yderst på halvøen er der mange steder, der lokker til et foto-stop, f.eks fuglefjeldet Þúfubjarg (det indebærer en kort spadseretur fra hovedvejen) og Djúpalónssandur stranden, hvor en klippesti fører jer ned til en imponerende sort strand. Og på en klar dag er der udsigt til gletscheren Snæfellsjökull, der er omgivet af lavamarker. 

Herfra kører I videre langs halvøens nordkyst gennem flere pittorekse fiskerlandsbyer som Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur. 

Overnatning på campingplads på nordsiden af Snæfellsnes-halvøen, fx. i nærheden af Ólafsvík, Grundarfjörður eller Stykkishólmur.

Breiðafjörður - Latrabjarg (200 km med færge, 410 km over land)

I dag kan I vælge mellem en færgetur over fjorden eller at køre rundt om fjorden, en noget længere tur. Hvis I beslutter jer for færgen, skal I bestille plads i god tid. I kan bestille online på www.seatours.is og turen tager ca. halvanden time og koster for en lille autocamper og 2 personer fra ca. 20.000 ISK eller en stor autocamper fra ca. 26,000 ISK. Der er afgang hver dag kl. 9 om morgenen (tjek fartplan og bestil på www.seatours.is). 

Med den samlede turs længde taget i betragtning, anbefaler vi sejlturen. Med færgen får I en vidunderlig tur over Breiðafjörður med de mange øer, det rige fugleliv og de vidunderlige basaltformationer. Når I er kommet til Brjánslækur kan I besøge Látrabjarg, Europa’s største fuglefjeld og også Islands vestligste punkt.

Vælger I at køre den lange tur rundt om Breiðafjörður, kommer I igennem et meget tyndtbefolket område med smukke udsigter over fjorden.

Overnatning på campingplads ud til en af de smukke vestfjorde i nærheden af Patreksfjörður og Bíldudalur.

Dynjandi - Isafjörður (200 km)

I dag fortsætter turen nordpå gennem høje bjergpas til Dynjandi-vandfaldet. Det er faktisk 5 forskellige vandfald, så det er værd at bruge lidt tid i området, og en smal sti fører da også helt op til alle 5 vandfald. 

Næste stop er fiskerlandsbyen Þingeyri. Ikke langt herfra kan I besøge Islands ældste ornamentale have Skruður. Herefter er det tid til at køre over bjergpasset Gemlufallsheiði og videre til Ísafjörður.  

I Ísafjörður kan I bruge resten af dagen på at udforske de gamle restaurerede huse, byens museer og butikker. Vi anbefaler også at I kører en lille tur til den nærliggende landsby Bólungarvík, hvor en gammel fiskerhytte er lavet om til et museum. Det er lidt af en oplevelse!

I kan også bestille en sejltur på Ísafjarðardjúp. Det gør i på www.amazing-westfjords.is. Der er 3 ture om dagen og prisen er fra ca. 10.000 ISK pr. person. På sejlturen fortælles om fjorden, naturen og dyrelivet. Det kan næste kun blive en fantastisk oplevelse.

Overnatning på en af de 5 campingpladser i nærheden af Ísafjörður og Suðureyri (lille fiskerlandsby mellem høje bjerge)

Ísafjörðardjúp - Hólmavík - Hrútafjörður/Laugarbakki (320 km)

Nu går autocamper-turen videre til en ny del af Island. Kør langs Ísafjarðardjúp, et af landets tyndest befolkede områder, lige bortset fra højlandet. Landskabet er imponerende med veje der løber langs fjordene. I tidligere tider lå der en del mindre landbrug i området, men på grund af den isolerede beliggenhed og mangel på fladt land, har bønderne forladt denne del af Island.  

Efter at have kørt rundt om flere fjorde fortsætter I over plateauet Steingrímsfjarðarheiði til landsbyen Hólmavík. I denne lille hyggelige by kan I shoppe lidt og fylde køleskabet, kigge på heksemuseet og fylde brændstof på autocamperen.

Herfra kører I sydpå langs Strandit-kysten, hvor der er moderne landbrug. Området er også berømt for store mængder drivtømmer der kan findes langs kysten. Videre til Hrútafjörður-området.

Overnatning på campingplads i nærheden af fjorden Hrútafjörður og byerne Laugarbakki eller Blönduós, fx. "Glaðheimar camping".

Skagafjörður - Siglufjörður - Akureyri - Mývatn (325 km)

Fortsæt turen østpå. Undervejs vil der være mange steder I kan besøge, f.eks. et sæl-museet, en snæver kløft med et smukt vandfald og Hvítserkur, en enorm klippe i havet. I kan også besøge en tørvekirke i Skagafjörður samt Glaumbær Turf Farm Museum.

Næste by er Akureyri, der ofte kaldes "nordens hovedstad". Her er der gode muligheder for indkøb og sightseeing. Her er også en særdeles smuk botanisk have, der absolut er et besøg værd.

Efter lidt tid i Akureyri kører I videre til Goðafoss vandfaldet, et af Islands mest charmerende vandfald og søen Mývatn, hvor I skal overnatte.

Overnatning på en af de 3 campingpladser på den østlige bred af søen Mývatn.

Húsavík - Skúlagarður (125 km)

Dagen i dag går mest med sightseeing omkring Mývatn. Vi anbefaler et besøg ved Skútustaðir pseudo-kratere og Dimmuborgir, en smuk lava-labyrint, hvor mærkværdige klippeformationer giver ly for en rig vegetation. En lille vandretur er absolut et must, men om den er på 10 min. eller et par timer, er op til jer selv. 

Et andet interessant sted er Námaskarð-svovlkilderne med sine grå, kogende mudderpøle, gule svovlaflejringer og sin uforglemmelige lugt. I kan også bestige den sovende vulkan Mount Hverfjall eller besøge Grjótagjá and Stóragjá, smalle kløfter fyldt med varmt vand. Og så må I endelig ikke undlade at besøge Mývatn Nature Baths, hvor I kan slappe af i naturligt varmt vand.

Om eftermiddagen kan I køre nordpå til til Húsavík, hvor der ligger et hval-museum og et andet lokalt museum. Nyd også den pittoreske havn, hvor det er muligt at booke en hval-safari. På www.husavikadventures.is kan I se mere om turene, og de har også højlandsture på buggier og meget mere.

Overnatning på campingpladsen i Húsavík eller evt. Ásbyrgi Camping, 60 km længere mod øst.

Ásbyrgi - Dettifoss - Langanes (200 km)

I dag fortsætter I langs Tjörnes halvøen. Først kører I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, hvor en lille skov vokser i ly af de 100 m høje klipper. Tag en kort spadseretur til den smukke lille sø bagerst i kløften. 

Tag en afstikker til et andet højdepunkt, Dettifoss vandfaldet, som er Europas kraftigste. En klippesti fører ned til kanten af vandfaldet, hvor I rigtigt kan nyde det flotte ca. 45 m høje vandfald. 

Turens næste del har to muligheder. I kan køre langs Melrakkasletta-halvøens kyst, eller I kan tage det kortere bjergpas. Dagens mål er landsbyen Þórshöfn, en af de mest isolerede fiskerlandsbyer i det nordvestlige Island.

Overnatning på Langanes-halvøen: "Þórshöfn Camping" eller alternativt campingpladsen ved "Bakkafjörður", 45 km længere mod sydøst.

Vopnafjörður - Borgarfjörður Eystri - Egilstaðir (330 km)

I dag venter en lang køretur på veje med blandet underlag, i skal derfor tidligt afsted. Fra Langanes går turen til fiskerlandsbyen Vopnafjörður. Herfra over et imponerende bjergpas (vej 917) med spændende hårnålesving mod øst ind i landet. Hvis i vil undgå den lnagsomme bjergvej på grus, så er der også en alternativ rute via vej 85 og vej 1, der fører jeg lidt ind gennem landet.

Næste mål er Borgarfjörður Eystri, en dejlig lille landsby som er værd at udforske. Her er en kirke med et alter af den berømte maler Kjarval, en pittoresk havn, hvor mange lunder yngler (i sæsonen maj til midt august) og en fabrik, der fremstiller fantastiske smykker og redskaber af lokale sten og ædelsten.

Herfra går turen videre til dagens destination, Egilsstaðir, hvor et lokalt museum venter.

Overnatning i Egilsstaðir på en af byens to campingpladser.

Østfjordene - Stöðvarfjörður - Djúpivogur - Höfn (260 km)

Nu fortsætter turen langs de østlige fjorde, gennem landsbyen Reyðarfjörður, hvor aluminium for få år siden gav nyt liv til byen. Næste landsby er Fáskrúðsfjörður, der i det tidlige 19. århundrede ofte havde besøg af franske fiskere. Her kan I besøge et museum, dedikeret til denne periode.

Dernæst går turen til Stöðvarfjörður, hvor I bør besøge det berømte Steinasafn Petru (Petra Stone Collection), som har en spændende og formidabel udstilling om Islands 150 forskellige mineraler. 

Fortsæt langs fjorden Berufjörður, hvor I vil opdage et smukt vandfald, til landsbyen Djúpivogur. I fortsætter forbi fjordene Hamarsfjörður og Álftafjörður til Hvalnes, et sted hvor vejen snor sig langs høje bjerge. Endelige kommer I frem til landsbyen Höfn, hvor det er værd at kigge sig lidt omkring.

Overnatning på campingpladsen i Höfn.

Jökulsárlón - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur -Vik/Skógar (385 km)

Stå tidligt op og kør videre langs den sydlige udkant af Vatnajökull, Europas største gletscher. Herfra er det ofte muligt at få den bedste udsigt til gletschertungerne, der er udløbere fra hovedgletscheren i højlandet. I passerer også et af turens højdepunkter Jökulsárlón gletscher-lagune, hvor store isbjerge flyder rundt i vandet. Det er muligt at tage på en ca. 45 minutter lang sejltur i et amfibie-køretøj eller en større gummibåd, hvor I kommer tæt på isbjergene, og har mulighed for at tage spektakulære og fantastiske billeder. 

Derefter bør I tage jer tid til at besøge nationalparken Skaftafell og gå ud til Svartifoss vandfaldet (en tur på ca. halvanden time ud og hjem) inden I fortsætter langs sydkysten.

I kommer over Skeiðarársandur, en smeltevandsslette med sort sand, det ligger for foden af gletscheren. Derefter har I mulighed for at standse ved de interessante basalt-søjler i Dverghamrar.

Dernæst passerer I landsbyen Kirkjubæjarklaustur og kører over smeltevandssletten Mýrdalssandur inden I når landsbyen Vík. Her findes et "factory outlet" hvor I kan købe uldsager og souvenirs til fornuftige priser. Vi anbefaler at I går en tur ned til stranden for at se det sorte sand.

Overnatning på campingpladsen i Vík eller Skógar.

PS: Denne morgen har I også mulighed for at tage en 'Snowmobile' udflugt op på gletscheren Vatnajökull. F.eks. tilbyder firmaet Extreme Iceland, der har "basecamp" på en farm 38 km vest for Höfn, flere spændende ture. Det eneste turen kræver er et kørekort, og turen inkluderer engelsktalende guide, snowmobile, isoleret heldragt, hjelm, og en 'balaclava' ansigtsmaske. I skal medbringe varmt tøj og godt fodtøj. Husk også frokost eller en snack, som også kan købes i basecamp. En forrygende oplevelse!

Dyrhólaey - Sólheimajökull - Skógar - Þjórsárdalur (225 km)

Nær Vík er det muligt at køre op til klipperne Dyrhólaey og se de mange lunder eller søpapegøjer. Der er lunder overalt fra maj til midten af august, og hvis vejret arter sig er der en fantastisk udsigt til Mýrdalsjökull gletscheren.

Nu kører I videre til gletschertungen Sólheimajökull for at se dette helt unikke syn. Dernæst bør I besøge Skógar lokalmuseum, der har en fantastisk udstilling af gammelt håndværk m.m. Derefter besøger I Skógafoss, en smukt 60 meter højt vandfald. 

Fortsæt til Seljalandsfoss, endnu et smukt og meget specielt vandfald, hvor I kan gå bag om faldet, hvis I ikke er bange for at blive en smule våd. Derfra kører I længere ind i landet gennem Landsveit-området, dækket af lavamarker og pimpsten, skabt af vulkanen Hekla. Selve vulkanen hæver sig over området og i godt vejr er der en fin udsigt. 

Fortsæt gennem dalen Þjórsárdalur, hvor I kan besøge den herlige lille kløft Gjáin. Senere ser I tvilling-vandfaldene Hjálp, hvorefter turen går gennem dalen.

Overnatning på en af campingpladserne i eller i nærheden af Selfoss.

Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Reykjavik (150 km)

I dag besøger I nogle af Island mest ikoniske seværdigheder; Gullfoss-vandfaldene, som mange betragter som Island's smukkest vandfald, samt de varme kilder ved Geysir med den berømte og springende Strokkur samt mange dampende, boblende og kogende kilder. 

Fortsæt til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, da det ligger på toppen af den Midtatlantiske Højderyg, hvor to af Jordens tektoniske plader driver fra hinanden. Det er den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade, og af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen til Reykjavík, hvor I nu igen har tid til at udforske Islands hovedstad, måske shoppe lidt og afslutte dagen med middag på en af byens mange fremragende restauranter.

Overnatning på en af campingpladserne i Reykjavik.

Afrejse, eller....? (50 km)

Efter en god tur rundt i Island er det nu tid til at aflevere autocamperen. Hvis I har en eftermiddag- eller aftenafgang kan I bruge noget af dagen inde Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks. har mod på nogle udflugter. Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

  • Classic Whale Watchinge
  • Evening Whale Watching under midnatssolen
  • Express Whakle Watching fra en RIB
  • Classis Puffin Tour (Lunde)
  • Express Puffin Tour med en RIB
  • Nordlys Tur (vinter)

Hvis I er trætte af at køre autocamper, så tilbyder Reykjavik Excursion  en lang række udflugter med bus fra Reykjavik. Se mere på www.re.is/day.tours/

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 22.226 kr.

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup - Reykjavik retur 
  • Håndbagage samt 1 stk. indchecket bagage på flyene
  • 15 dages autocamperleje Reykjavik-Reykjavik
  • Ubegrænset kørsel
  • Skatter
  • Klargøringsgebyr
  • Standardforsikring for autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Afbestillings- & rejseforsikring
  • Selvrisiko reduktion
  • Sengelinned og håndklæder
  • Køkkenudstyr
  • Babysæde/børnesæde
  • Overnatninger på campingpladser
  • Camping gas
  • Brændstof
  • Vejafgifter, broer og og færger
  • Udflugter og entrébilletter

 

Om rejsen i autocamper

1 nat ved Reykjavik
1 nat ved Reykholt
1 nat på Snæfellsnes-halvøen
1 nat ved Patreksfjörður
1 nat ved Ísafjörður
1 nat ved Laugarbakki
1 nat ved Mývatn-søen
1 nat ved Húsavík
1 nat på Langandres-halvøen
1 nat ved Egilsstaðir
1 nat ved Höfn
1 nat ved Vík
1 nat ved Selfoss
1 nat ved Reykjavik

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx. vil kombinere med hvaludflugter eller andet.

Vælg en offroad autocamper med firehjulstræk, hvis i også vil udforske højlandet og sidevejene (F-veje).

I forbindelse med autocamper-rundturen kan I bestille udflugter som hvalsafari, gletscher-vandring, ishuler m.m.

Forlæng evt. opholdet med flere dage i autocamper eller på hotel i Reykjavik og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Gl. Kongevej 19
1610 København V
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011