Cykelferie fra Firenze til Rom og afslapning i Amalfi
12 dage Fra 18.803 kr.
Der er masser af muligheder for at besøge en vingård i Lucca-provinsen, der ligger i den nordlige del af Toscana. Det bakkede landskab og den frodige jord, kombineret med mange solskinstimer, giver de bedste betingelser for vinmarkerne. Er du på kør-selv-ferie og kommer fx fra Lucca by, vil det være oplagt at køre ca. 20 km nordpå mod landsbyen Matraia til Fattoria Colle Verde. Vingården ligger i smukke omgivelser, omgivet af bølgende grønne bakker med vinmarker og oliventræer i tusindvis. Her får du mulighed for at komme på en guidet tur, hvor du lærer om vingårdens organiske produktion af vin og olivenolie.
Fattoria Colle Verde er en forholdsvis lille vingård, der producerer ca. 13.000 liter vin fordelt på 3 røde og 2 hvide. Det er hovedsageligt en ung vin, der bør drikkes og ikke gemmes. Olivenproduktionen ligger på ca. 2.000 liter, hvor overraskende 90% går til eksport til Japan.
Tager du på en guidet tur, kommer du gennem deres vin- og olivenproduktion af en stolt og kyndig guide. Du får en gennemgang af deres olivenpresser og slutter af med en smagsprøve, hvor du får forklaret, hvordan du bør smage på olien, og hvad du kan forvente af smagsoplevelser.
Derefter fortsætter rundvisningen til vinmarkerne, hvor der fortælles lidt om druerne og økologisk vinproduktion. Rundvisningen slutter af i deres vinkælder med en lille smagsprøve på de gyldne dråber. Til slut kan du se, om deres lille butik, kan friste med noget.
Fattoria Colle Verde ligger helt perfekt placeret for en skøn kør-selv-udflugt i Toscana. Fortsætter du mod nord, kommer du nemlig til én af Toscanas smukkeste landsbyer, Barga. Kører du mod øst, finder du flere vingårde og ”chokoladedalen” mellem Pistoia og Prato, inden du når til kurbyen, Montecatini Terme.
"I Japan bruges olivenolien hovedsageligt til hudpleje. Det gik op for vores guide, da han første gang fortalte en gruppe japanere om olivenproduktionen og tilbød en smagsprøve. Til hans overraskelse begyndte japanerne at smøre ansigtet ind i olien i stedet for at smage på den"
- Alan, rejsespecialist i Lyngby