Kystbyen Exmouth på North West Cape

Populær base for Ningaloo Reef – et af verdens mest tilgængelige korelrev

Exmouth, der tidligere var en flådebase for den amerikanske flåde, er nu forvandlet til den perfekte base for snorkling og dykning i Ningaloo Marine Park. Byen ligger på North West Cape - en halvø i den nordvestlige del af Western Australia, hvor Ningaloo Reef løber langs den vestlige kant og tiltrækker rejsende fra hele verden. Koralrevet er let tilgængelig fra stranden og strækker sig langs kysten tæt ved Exmouth. Forestil dig at snorkle i Turquoise Bay og Oysters Stacks, hvor du svømmer blandt farvestrålende koraler og fisk, manta rays og nysgerrige skildpadder. Dette er bare to af mange steder, du kan opleve det vildt fascinerende marineliv. Exmouth ligger omkring 1.250 kilometer nord for Perth og bare 150 kilometer nord for Coral Bay i Western Australia.

Exmouth ligger omkring 1.250 kilometer nord for Perth og bare 150 kilometer nord for Coral Bay i Western Australia.

Navy Pier

Kun 14 kilometer fra Exmouth, finder du den 300 meter lange Navy Pier, der i dag er et af Australiens absolut bedste kystdyk. Her vrimler det med liv under vandet, og kun gennem et licenseret dykkerfirma kan du opleve dette ekstraordinære dykkersted.

 

Inspiration

Roadtrip til Australiens unikke dyreliv i Cape Range National Park

Dit roadtrip til Exmouth er ikke komplet uden at køre ud og udforske de nærliggende naturattraktioner. Cape Range National Park, lidt syd for Exmouth, lokker med dramatiske kløfter, kalkstensklipper og Yardie Creek, hvor du kan sejle i kajak eller gå på bush walking. Her kan du møde noget af Australiens unikke dyreliv, som røde kænguruer, dingoer og emuer. Parken er også et populært sted for campister, der ønsker at vågne op til naturens uforstyrrede skønhed.

6 gode grunde til at besøge Exmouth

  1. Svøm med hvalhajer: Få en uforglemmelig oplevelse med disse kæmpe, men ganske ufarlige, skabninger.
  2. Oplev hvalsafari: Fra august til oktober kan du opleve pukkelhvaler på deres årlige migration.
  3. Ningaloo Centre Aquarium: Her lærer du mere om det fascinerende undervandsliv ved Ningaloo Reef tæt på og Exmouth betydning for den amerikanske flåde. De interaktive og farverige udstillinger er for hele familien.
  4. Besøg Jurabi Turtle Center: Lær om de fascinerende havskildpadder og deres bevarelse.
  5. Snorkle og dykke langs Ningaloo Reef: Oplev et af verdens mest tilgængelige koralrev lige ud for stranden. Det kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2011 for at bevare dens ekstraordinære biologiske mangfoldighed, der er vigtig for videnskaben.
  6. Udforsk Cape Range National Park: Gå på opdagelse i parkens kløfter og nyd synet af det Australiens vilde dyreliv.

Kort

Vis på kort