Grænsefæstningen Fredriksten
Historisk fæstning tæt på grænsen til Sverige
Grænsefæstningen fik navnet Fredriksten efter datidens Kong Frederik III af Danmark-Norge, og ...
Nordkap er så langt nord, I kommer i Europa på motorcykel, en af de store drømme-/bucketlist mål for mange motorcyklister. Det er mange kilometer som skal tilbagelægges, men vi byder vi på en perlerække af oplevelser som gør hver dag til et højdepunkt. Nordover kører I igennem Norge, hvor Lofoten er i fokus. Sydover står Finland, Nordsverige og Stockholm på programmet.
I kan med fordel forlænge turen med 3-5 dage for at få bedre tid til oplevelserne undervejs.
Fra 13.351 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 15 nætter
Rejseperiode:
Vi anbefaler maj-september
Startdag:
Daglig
Varighed:
16 dage/15 nætter
Længde:
ca 5.400 km fra København samt færge til Lofotoen
Klimapåvirkning:
802 kg CO2 samlet for 2 personer eksklusiv færger - læs mere
Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.
Du vælger selv:
Fra Sjælland og Fyn foreslår vi, at I tager motorvejen op ad Sveriges vestkyst. Fra Jylland foreslår vi færgen fra Hirtshals til Larvik. Alternativt kan I tage Oslobåden natten over fra København eller Fredrikshavn - så vil I kunne køre til Trondheim næste dag.
Vi tilpasser turen og overnatningsstederne efter hvor i Danmark, I starter, samt hvor mange dage I ønsker at bruge på turen til Lofoten.
Overnatning i Lillehammer eller Oslo.
Turen fra Oslo til Trondheim er ca 500 km og I skal beregne ca. 7 timer til turen. Det er to alternativer ruter, som har nogenlunde ens rejsetid; Rigsvej 3 gennem Østerdalen, eller E6 via Gudbrandsdalen.
Tager I Rigsvej 3, kan I lave en afstikker til minebyen Røros, som står på UNESCOs verdensarvsliste.
Vælger I E6, har I mulighed for at køre ad Peer Gynt-vejen, som går parallelt med E6 gennem dele af Gudbrandsdalen. Længere nordpå kører I over fjeldplateauet Dovrefjeld, inden I kommer ned i de frodige jordbrugsområder omkring Trondheim.
Overnatning i Trondheim.
Dagens køretur fører jer fra landbrugsområdene i Trøndelag til Mosjøen, som er Helgelands historiske centrum. Køreturen til Mosjøen på 390 km. tager ca. 4,5 timer. Forvent stærkt vekslende vejstandard, fra motortrafikvej til smalle og snoede veje.
Mosjøen har et hyggeligt historisk centrum med godt udvalg af cafeer og restauranter.
Overnatning i Mosjøen.
Dagens etape fører jer til Bodø, Nordlands hovedstad og porten til Lofoten.
Når I i dag kører på fjeldplateauet Saltfjeldet, passerer I Polarcirklen og er dermed officielt i Arktis.
Lige inden Bodø skal I sæltte tid af til en lille afstikker til Saltstraumen, verdens stærkeste tidevandsstrøm. Tjek tidevandstabellen for en optimal oplevelse.
Bodø er en moderne handelsby med et stort udvalg af spisesteder og kulturelle tilbud. Her finder I også et stort udvalg af gode udflugtsmål tæt på byen, f.eks. den gamle og godt bevarede handelsplads, Kjerringøy.
Overnatning i Bodø.
Det er på tide at sige goddag til Lofoten. Fra Bodø sejler der færge flere gange om dagen til Moskenes på Moskenesøya, Lofotens sydligste, større ø. Turen tager godt tre timer og vi anbefaler, at I har bestilt plads på færgen på forhånd. Pris ca. 450 NOK for motorcykel med fører og passager. Sæt tid af til at besøge fiskerbyen Reine ved ankomst til Lofoten.
Fra Moskenes er der ca. 45 km eller knap en times kørsel til historiske Nusfjord.
Overnatning i Nusfjord.
Med udgangspunkt i Nusfjord er mulighederne mange. Start motorcyklen og kør på opdagelse - Skal I strække ben og krop efter køreturen - Tag på fiske- eller vandreture eller besøg en af områdets ikoniske strande, fx Hauklandstranda eller Rambergstranda.
Kombiner strandturen med en vandretur til et af områdets fjelde med fantastiske udsigter over både strande, fjelde og havet.
Overnatning i Nusfjord.
Det er på tide at tage tage længere østpå i Lofoten. Køretiden til Svolvær er kun 1,5 time, men der er en række interessante stop undervejs. Et besøg i Lofoten Vikingmuseum kan anbefales, og et besøg i fiskebyen Henningsvær helt ude i havgabet er obligatorisk.
Udforsk Svolvær, hvor der er gode muligheder for fisketure og andre aktiviteter.
Overnatning i Svolvær.
Så går turen videre ad hovedvej E10 og derefter E6 mod Tromsø gennem et afvesklende landskab med skove, søer og fjelde.
Tromsø kaldes også den arktiske hovedstad med sin beliggenhed 350 km nord for polarcirklen. Det er den største by i det nordlige Norge med knap 70.000 indbyggere i byområdet. Fra slutningen af maj til sidst i juli kan I opleve midnatssolen, i september kan I - med lidt held, se nordlyset. Tromsøs mest populære attraktioner er Ishavskatedralen, oplevelsescentret Polaria og Polarmuseet, men her er også gode muligheder for fiskeri og ikke mindst hvalsafari.
Tromsø er en betydelig universitetsby, hvilket borger for et livligt natteliv og mange gode restauranter, hvoraf mange får deres råvarer fra lokale producenter. Besøg for eksempel legendariske Vertshuset Skarven ved havnen. Byen er oven i købet certificeret som bæredygtig destination.
Overnatning i Tromsø.
Dagen i dag tager jer fra "storbyen" Tromsø til Europas ultimative vildmark, Finnmark. Området er større end Danmark, men har kun ca. 75.000 indyggere. Dagens destination er Alta, den største by med 20.000 indbyggere.
I Alta finder I flere områder med helleristninger, som er på UNESCOs verdensarvliste.
Har I taget vandrestøvlerne med i topboxen, anbefaler vi, at I tager en overnatning i Alta og bruger en dag på at se Nordeuropas største kløft, Alta Canyon.
Overnatning i Alta.
I dag er dagen, hvor Nordkap skal indtages! Klippen Nordkapp har altid været et vigtigt orienteringspunkt for sejlads i Nordhavet. I 1553 forsøgte en engelsk ekspedition, anført af kaptajn Richard Chancellor, at finde den nordøstlige passage til Kina. Han fandt den dog ikke, men på de gamle søkort ses navnet Nordkapp for første gang. Nordkappen er 307 m.o.h., det højeste punkt er 309 m.o.h. og er placeret inde i Nordkapphallen.
På vej til Nordkap kører I igennem Nordkaptunnelen, en af verdens længste undersøiske tunneler. Tunnelen er næsten 7 km lang og er på sit dybeste punkt 212 meter under havets overflade. Det kan være en hård køretur med koldt og blæsende vejr. Så check vejrudsigten inden i vælger tøj til dagens mc tur.
Overnatning i Honningsvåg.
Dagens etape bringer jer med sine godt 500 km. fra kystlandskabet ved Nordkap til Finlands store skovområder. Dette er samernes hjemsted, og vi anbefaler vejen via Karasjok i Norge og Enare i Finland. Begge steder er vigtige centrer for samerne i henholdsvis Norge og Finland og byder på gode muligheder for at lære mere om samernes kultur og historie.
Regn med ca. 7 timers køretid fra Honningsvåg til Sirkka. Husk at stille uret en time frem, når I kører ind i Finland!
Overnatning i Sirkka.
Fra de store skovområder bevæger I jer nu ned mod Bottenviken - som er den nordligste delen af Østersøen. Følg vejen mod Överkalix i Sverige, hvor Holgers Traktor Museum et sjovt stop. Derfra går turen videre ad E10 til Luleå.
Overnatning i Luleå.
Dagen tager jer sydpå langs den svenske Østersøkyst. Afstanden til Sundsvall er ca. 530 km, og med gode veje tager turen kun 6-7 timer. Undervejs kører I over den imponerende Högakustenbroen, som er en af Sveriges længste hængebroer.
Sundsvall er flere gange kåret til Sveriges smukkeste by. Efter en stor bybrann i 1888 blev byen genopbygget med flotte stenhuse som skabte et imponerende og harmonisk bycentrum.
Overnatning i Sundsvall.
I fortsætter sydvestover på motortrafikvej, som snart bliver til motorvej. Turen til Tällberg i Dalarna tager ca. 4 timer, så der er tid til at lave et eller to stop undervejs. Har I stadig mod på de mindre veje kan I ved Söderhamn køre ad landevejen (rute 50) over Bollnäs og nyde de ekstra sving og små byer langs ruten.
Overnatning: Tällbergsgårdens Hotell, Dalarna.
Turen går nu sydover, hvor vi foreslår overnatning på et kloster i historiske Vadstena. Køreturen fra Dalarna kun 3 timer, så der er rigelig tid til oplevelser undervejs. Vi kan f.eks. anbefale et besøg i Örebro og Motala ved bredden af Vätteren. Du kan også vælge at slå et smut mod øst fra Örebro og besøge Götakanal Sluserne lidt nord for Linköping eller Flygvapenmuseet også i Linköping.
Overnatning på Vadstena Klosterhotel.
Er jeres destination i Nordjylland, er færgen Gøteborg-Frederikshavn det naturlige valg. Køretiden til Gøteborg fra Vadstena er knapt 3 timer. På den første del af turen langs Vättern, kan det være I stopper for at tanke lidt sødt til hjemturen i Gränna, måske ved Cabbes Polkagrisfabrik eller et besøg på Husqvarna Museet lige før Jönköping.
Til resten af Danmark går turen over Øresundsbroen. Køretiden fra Vadstena til København er 4-5 timer. Skal I ikke for langt i Danmark, er der også tid til et stop undervejs hvis ikke I allerede har taget det tidlige stop på ruten. Vi kan anbefale både den underjordiske verden i Tykarpsgrottan, Smålandet Elgsafaripark i Markaryd, hvis det ikke er lykkedes at se en elg undervejs eller den historiske by Lund.
Fra 13.351 kr. pr. person
I Lofoten er priserne i højsæsonen juli og august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen.
Færger
Færger til Lofoten har få afgange per dag, og er de eneste færger i Norge I kan bestille plads på. Dette anbefales også, specielt i højsæson. Bestil plads her.
Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.