Nutella - en spise fra Alba

fra hasselnød til nutella

Nutella, det velkendte chokoladepålæg med hasselnødder, blev opfundet i Italien i 1946. Det er måske ikke den fineste pålæg til morgenbødet, men hasselnødderne kommer fra egnen omkring Alba, specielt fra bjergene syd for byen er fyldte med både vilde hasselnøddebuske og veltrimmede plantager. Er man så heldig at komme tidligt lørdag, kam man opleve markedet i Alba, hvor nødder, blommer, trøfler, hasselnøddekage og meget mere, alt efter sæsonen.

Historien om Nutella

Vidste du, at Nutella blev opfundet, for at råde bod på manglen af kakao efter 2. Verdenskrig?

Det hele startede i Alba tilbage i 1946, hvor konditor Pietro Ferrero lavede en dej, en såkaldt “giandujot”. Dejen bestod af en form for wienerbrød tilsat sukker, hasselnødder og den smule kakao, der var tilgængelig på det tidspunkt. Han formede dejen, skar den i skiver og brugte den som pålæg. Det blev en populær spise, og han arbejdede videre på ideen, for at forfine den. Nogle år senere var dejen blevet til en “supercrema” med hasselnødder og kakao, og konsistensen var nu blevet, som vi kender den i dag.

Kort

Vis på kort