Drømmeøen Jersey for livsnydere
6 dage Fra 9.529 kr.
Relais des Trois Châteaux, Cour-Cheverny (Blois/Loire)
Relais des Trois Châteaux ligger på torvet ved siden af Saint-Aignan-kirken i den malerisk fredelig landsby i Cour-Cheverny i Loire-dalen. Hotellet er indrettet i en fuldstændig renoveret bindingsværksbygning og værelserne i den tidligere post-kro byder på moderne komfort og charme. Restauranten "Les 3 Marchands" stammer fra 1800-tallet og har haft særligt forhold til fisk og vildt.
Kroen blev grundlagt i 1850 for at byde rejsende velkommen, og de gamle stalde hvor der var plads til 100 ride- og trækheste, er stadig synlige i det nuværende restaurantområde. Det blev hurtigt et af de mest brugte stop mellem Blois og Romorantin, og for at forevige traditionen har restauranten bevaret det originale navn Les Trois Marchands.
Fra 925 kr.
pr. person pr. nat i dobbeltværelse
Rejseperiode:
Hele året
Hotelstandard:
Les Collectionneurs
Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:
Relais des Trois Châteaux's værelser i renæssancestil byder på god komfort, smukt svungne møbler, varme farvetoner, Toile de Mayenne-gobeliner og håndlavede natlamper i keramik. Alle værelser har naturligvis badeværelse, aircondition, gratis trådløst internet, safe, hårtørrer mm. og som start på dagen bydes på en stor morgenbuffet, med mindre man ønsker morgenmad på værelset.
Ved siden af Relais des Trois Châteaux ligger den regionale restaurant, der er populær både hos lokalbefolkningen og besøgende. Restauranten går tilbage til 1850 og er kendt for sit traditionelle køkken og brugen af lokale råvarer. Restauranten ligger i hjertet af landsbyen ved siden af den lokale kirke og tilbyder et solrig terrasse og en hyggelig pejsestue til de kølige vinteraftener.
Trois Marchands byder på sæsonbestemte retter og lokale råvarer og har fået titlen Maitre Restaurateurer som belønning for kokkenes håndværk og deres høje standard. Her kan I også prøve en af de ni lokale vine med betegnelserne Les Côteaux du Vendômis, le Touraine, le Touraine-Mesland, le Touraine-Oisly, le Touraine-Chenonceau, le Cheverny, le Cour-Cheverny, le Valençay Crémant de Loire, der vil overraske og fortrylle jer med duft og smag. Og på Maison des Vins de Cheverny, der ligger 800 m fra restauranten, kan I smage alle de lokale vine.
Det var engang for mere end to hundrede år siden, da den nye Sologne-hovedvej lige var blevet brolagt, at en foretagsom person indrettede sit hjem til en kro, lige ved kirken midt i Cour-Cheverny landsbyen. Rejsende til fods, til hest eller med hestevogn stoppede gerne op her, fordi staldene kunne give ly til over 100 heste. Og så varede det ikke længe, før kroen blev en af postvognenes faste holdepladser mellem Blois og Romorantin.
På den tid hand der endnu ikke noget skilt over døren, og kroholderen bekymrede sig ikke om at sætte et op. Imidlertid kom der en aften tre djærve unge mænd, som hamrede på skodderne og bad om husly. Det var bajadser der gik fra marked til marked, spøgefugle der forærede ligegyldige ting til folk, uanset om de havde brug for det eller ej. Med andre ord solgte de magi.
Den første blev kaldt "Glemsomhed". Da han satte sin ransel ned på bordet fløj en byge af bekymringer, nag og åndsforladtheder ud af tasken. Den næste, der ankom lidt senere, blev kaldt "Fornøjelse" og hans rygsæk var fyldt med sympati, charme og munterhed. Den tredje, der kom ind kort efter, blev kaldt "Håb". I en stor kurv, der hang om hans hals, var reflekterede farver, billeder og flimrende søde minder.
Da alle tre sad sammen skænkede kroværten en drink for dem og sagde: ”Forbipasserende, det er jer, jeg har ventet på. Og når nu I bajadser og sælgere af blændværk er sammen under mit tag, vil I blive huske af fremtidige rejsende, som vil købe jeres varer og tage dem med sig som souvenirs, og derfor skal min kro herefter hedde “Les Trois Marchands”. Og således blev alt til det bedste.