Toscanske specialiteter

rustik og gedigen velsmag

Jeres kør-selv-ferie i Toscana vil garanteret blive krydret med fantastiske gastronomiske oplevelser. Det toscanske køkken er rustikt, friskt og meget smagfuldt - og selvfølgelig rig på olivenolie. Når du sætter dig til bordet på en restaurant i Toscana får du serveret lokale retter, der er skabt ud fra et princip om simpelhed. Glem alt om opstyltet og fisefornem gastronomi. Maden her er helt nede på jorden, skabt til alle, der sætter pris på gedigen velsmag og madkvalitet. Besøg de små købmænd eller lokale gårde og lav en picnickurv fuld af toscansk specialiteter, hvis I ikke ønsker at spise ude hver aften.

inspiration

smagfulde specialiteter

En klassiker i Toscana er de små forretter (antipasti) crostini og tapas. Her kan I smage på et væld af lokale specialiteter som den berømte salami med fennikelfrø, Finnochiona, lækre fåreoste som Pecorino, Marzolino og Pienza og masser af oliven og tomater. Toscanerne er desuden glade for kød og fisk, så oksekød, vildsvin og kanin fylder godt på det toscanske menukort. Smag især deres Bistecca alla Fiorentina af chianini-kvæg. Som et lille prik over i'et vil gourmanderne sætte pris på de velsmagende trøfler fra Mugello-området og kastanjerne, der også sætter sit præg på den toscanske cuisine.

De mest kendte toscanske specialiteter er dog de smagfulde vine, og dem er der rig mulighed for at nyde på en kør-selv-ferie i det toscanske vinland.

Til den søde tand

Har I en sød tand, der skal plejes, så er Toscana også stedet for det. Italiensk is, gelato, er en sikker vinder hver gang og fås allerbedst på et autentisk gelateria. Nogle af verdens bedste gelaterias ligger i Toscana, så prøv fx De’ Coltelli i Pisa, Gelateria Toscana i Pienza, Gelateria dei Neri i Firenze eller Gelaterie Dondoli i San Gimignano, der har eksperimenteret sig langt væk fra traditionelle chokolade- og vaniljevarianter og tilbyder eksotiske smage som safran, øl eller sort chokolade. En anden toscansk klassiker er den berømte krydderkage med honning, Panforte, som fås i Siena


"Kommer I forbi byen Livorno, bør I absolut prøve deres berømte fiskesuppe Cacciucco. en meget velsmagende version af alt godt fra havet"

- Mogens, Europa-specialist og produktchef


 

Oplev Toscana

Toscana, det kulturelle vinland

det kulturelle vinland - 9 dage fra 6.695 kr.