Vinområdet Franciacorta

Italienske bobler i verdensklasse

Mellem Iseo-søen og Gardasøen finder I vinområdet Franciacorta. Her er der en boblende vinentusiasme, som smages i egnens mousserende vine. Det er det eneste sted i Italien, hvor vinene produceres efter champagne-metoden, og I vil ikke blive skuffede af de silkebløde smagsprøver. Følger I vinruten, La Strada del Vino Franciacorta, finder I nemt rundt til et væld af charmerende vingårde, hvor I kan lade boblerne stige jer lidt til hovedet samtidig med, at I nyder det dødlækre landskab på jeres kør-selv-ferie i Italien. 

Et mousserende vineventyr

Findes der noget bedre end at trække sig tilbage til en kølig kælder fyldt med bobler? Historien om Franciacorta er et ægte vineventyr. Før 1961 havde området syd for Iseosøen ikke prøvet kræfter med flaskegærede bobler. Franco Zilliani startede sammen med Guido Berlucchi og Giorgia Lanciani den første produktion. I dag er der 116 vinhuse, der producerer den DOC-mærkede vin. Gang på gang imponerer de med pompøse, frugtige og syrelette karakterer. Tag på opdagelse i de spændende vinkældre og betragt flaskernes indhold fermentere med bunden i vejret på sirligt opstillede pupitre. 

Kort

Vis på kort