Olivenmuseet i Cisano

Italiens grønne guld

At tage olivenolien ud af det italienske køkken er som at fjerne dirigenten fra et symfoniorkester. Det er en af de vigtigste komponenter i det italienske køkken. Og det er svært for munden ikke at løbe i vand, når de gyldne dråber smyger sig om den friske, varme pasta og lægger sig som perler på det rustikke brød. Hvem ved? Måske er det på grund af de sunde egenskaber fra olien, at italienerne er så sunde. Olivenolierne fra Gardasøen er blandt landets bedste, og faktisk er de så stolte af den, at de har lavet et museum dedikeret udelukkende til det grønne guld.

Historien om olivenolien

Olivenolien trækker lange spor tilbage i historien. I årtusinder har italienerne udnyttet de sølvgrønne træers frugter. I den lille by Cisano få minutter syd for Bardolino driver ægteparret Flavio og Liliana Museo dellÓlio d´Oliva. Det er næsten som at træde et skridt i tilbage i historien til dengang, hvor det var æsler, der holdt møllehjulene kørende, når I går igennem de spændende udstillinger. Hvis I er taget til Gardasøen for at dykke ned i det italienske køkken på jeres kør-selv-ferie i Italien, så er dette hyggelige museum en af områdets vigtigste seværdigheder. Og når I afslutningsvis får lov til at smage på de forskellige olier er det lige før at englene begynder synger.

Kort

Vis på kort