Agnolotti fra Piemonte

Små puder af pasta

Det smeltede smør damper stadig, når de bliver serveret. De ligner små pasta-hovedpuder. I stedet for gåsedun er de fyldt med kød og grøntsager. Agnolotti er den lokale variant af tortellini i Piemonte, og selvom det i dag er en af regionens vigtigste specialiteter, så var det faktisk lidt af en tilfældighed, da de første gang havnede på de italienske spiseborde.

Tilfældighedens legende

Tilblivelsen af den populære spise kan tilskrives slotskokken Angelotto. Efter, at slottets forsvar havde afværget en invasion og stået model til et rovtogt vår forrådet sølle. Sejren skulle naturligvis fejres uanset, og derfor kom Angelotto på, at strække pastaen ved at rulle den ekstra tynd, og fylde den med hakket og tilberedte kødrester. Folket var vilde med det, og derfor fortsatte Agnolotti med opskriften selvom forrådet ikke blev ved med at være sølle.

Michelin-guidens agnolottier

Omgivet af middelalderhuse med okkerfarvede hustage i den charmerende bjergby Revigliasco ligger den lille restaurant La Taverna di Fra’ Fiusch. I de røde stuer serveres opgraderede versioner af egnsretterne, og her er det en god idé at smage deres Agnolotti. Eller hvad med at tage forbi Michelin-restauranten Guido, der ligger ved siden af vingården Fontanafreda syd for Alba. De serverer også Agnolotti, og de lever, med deres himmelske smag, i den grad op til den eftertragtede stjerne.

Kort

Vis på kort