Normandiets skaldyr

Smag på Nordfrankrigs perler

Normandiets regnfulde, småkolde og blæsende kyster byder på langt mere end de imponerende D-dagsstrande. Østersfarme pryder kyststrækningerne, mens fiskerbyerne indbyder til lokal havnestemning og små, gemte restauranter. Normandiets vestlige kystlinje fra Cherbourg til Mont-Saint-Michel, er et spisekammer af friskfangede fisk, smagfulde skaldyr og ikke mindst østers en masse. Skal smagsløgene forkæles på kør-selv-ferien i Normandiet, skal I sætte GPS’en mod Frankrigs nordvestlige kyst.

Inspiration

Kunsten at dyrke østers

Langs Normandiets kyst ligger østersfarme som perler på en snor. Og dét at dyrke østers er altså lidt af en kunst. Udfordret af tidevandet, regnen og de kolde vinde, begiver østersfarmere sig ud til stålburene som østersene dyrkes i, tidligt om morgenen. Det kræver viljestyrke og hårdt manuelt arbejde at høste de skattede skaller som Nordfrankrig er så kendt for.

Og det er et arbejde som ikke kun franskmænd, men hele verden sætter pris på. De franske østersfarme, der, for de flestes vedkommende, er organiseret i sammenslutninger, forsyner 90 % af det europæiske marked – det svarer til ca 100.000 tons om året! Østers kan spises året rundt, men der er et gammelt fransk ordsprog, der siger, at man kun spiser østers i måneder der indeholder et ”r” - fra september til april. Hvis I vil have den fulde østers-oplevelse på jeres kør-selv-ferie, så læg ruten langs Normandiets vestkyst og besøg en østersfarm i løbet af årets koldere måneder.

Kort

Vis på kort

Oplev Normandiet - Skab din egen historie

Oplevelser i Normandiet og det nordvestlige Frankrig

Normandiet, Bretagne, Loiredalen m.m.