På café og konditori i Wien

Skal kaffen krydres med lidt sødt?

Gør som de lokale på din Wien ferie – gå på café og find så din egen kaffefavorit. Her får du en lille kaffeguide, så du får den kaffe du bedst kan lide. Skal kaffen krydres med lidt sødt? Så skal du på café-konditorei. Tænderne løber med garanti i vand, når du ser det fristende udbud af lækre kager. Var det noget med apfelstrudel, sandkagetypen guglhupf, dobostorte - en lækkerbisken af lagkage med chokoladecreme og karamel eller den berømte sachertorte.

Hvilken kaffe foretrækker du?

  • Schwarzer - espresso
  • Brauner – espresso med mælk
  • Melange – kaffe med varm mælk pisket til skum
  • Cappucino – kaffe med flødeskum og kakaodrys
  • Fiaker – kaffe med rom serveret i glas
  • Mocca – stærk, sort kaffe
  • Türkischer – meget stærk, sort kaffe med sukker
  • Eiskaffee – kaffe med vaniljeis og flødeskum
  • Verlängerter – espresso fortyndet med vand
  • Einspänner – sort kaffe med tykt lag flødeskum serveret i glas
  • Kaffee verkehrt – kaffe med dobbelt mængde varm mælk
     

" Tip: Prøv en af de kendte caféer som fx Central, Hawelka og Landtmann. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort