Rurikō-ji templet i Kozan-parken, Yamaguchi

Den 30 meter høje pagode er en af Japans nationalskatte

Der er noget helt specielt over Rurikō-ji templet, der ligger midt i Kozan-parken i byen Yamaguchi. Det buddhistiske tempel er hjemsted for en storslået fem-etagers pagode, der hæver sig mere end 30 meter over jorden og er udpeget som en af Japans mange nationalskatte. Pagoden, som blev bygget i 1442, er ikke bare en arkitektonisk skønhed, men også en af Japans tre største, sammen med de berømte pagoder ved Horyuji templet ved Nara og Daigoji-templet i Kyoto.

Rurikō-ji templet ligger blot to kilometer nord for byens centrum, så det er nemt at nå til fods eller i bil.

Derfor bør du besøge Rurikō-ji templet

  • Den imponerende pagode: Den fem-etagers pagode er et fantastisk syn, både i størrelse og i sin historiske betydning. Med sine over 580 år gamle strukturer, er den en sand perle blandt Japans pagoder.
  • Kozan-parken: Den omkringliggende park er det perfekte sted til en afslappende spadseretur. Her kan du også udforske templets hovedsal, klokketårnet og et lille museum, der rummer interessante modeller af andre pagoder i Japan.
  • De historiske grave: Kōzan-kirkegården, som ligger i tempelkomplekset, indeholder gravene for de sidste ledere af Mōri-klanen.

Inspiration

Tips til andre oplevelser i nærheden af Rurikō-ji templet

Når du har udforsket Rurikō-ji templet, kan du fortsætte til Yamaguchi Daijingu-helligdommen, som ligger en kort gåtur væk. Helligdommen er et andet fredfyldt sted, hvor du kan opleve traditionel japansk arkitektur og åndelighed. For en mere moderne oplevelse kan du besøge Yamaguchi Kunstmuseum, hvor du kan beundre både klassisk og moderne japansk kunst på de permanente udstillinger.

Kort

Vis på kort