Plateau de Beille

Bjergplateauet i de franske Pyrenæer

Plateau de Beille ligger i 1.790 meters højde og er et bjergplateau og skisportssted i de franske Pyrenæer. Bjergvejen op til plateauet er kendt som en udfordring med en gennemsnitlig stigningsprocent på omkring 8%, hvilket gør det til en lækkerbisken for cykelentusiaster.

Området ved Plateau de Beille er kendt for sin naturskønhed, men specielt langrendsløb om vinteren og sit omdømme som godt træningsområde for cykelmotionister, er det primære trækplaster. Tour de France er en flittig gæst på stigning op til Plateau de Beille og der er gode muligheder for at stå godt som tilskuer. Sommersæsonen byder på flere aktiviteter, som udover landevejscykling inkluderer vandremuligheder samt mountainbiking.

Vejen til Plateau de Beille er velholdt, men som så mange andre bjergveje i Pyrenæerne, er den stejl og kræver forsigtig kørsel, især for store køretøjer som autocampere. Man kan køre op til Plateau de Beille fra den franske side ved byen Les Cabannes, men vejen slutter oppe på plateauet, og der er ingen direkte passage over til Spanien, hvilket betyder at man skal køre samme vej tilbage ned ad bjerget.

Plateau de Beille ligger i de franske Pyrenæer små 2 timers kørsel syd for Toulouse og 4 timer nord for Barcelona.

Kort

Vis på kort