Gion distriktet i Kyoto

Oplev et af Japans mest berømte geisha distrikter

Når du besøger Kyoto, er en tur til Gion-distriktet et absolut must. Området er kendt som Kyotos mest berømte geisha-distrikt og giver dig en unik kombination af kultur, historie og skønhed. Gion blev oprindeligt bygget for at dække behovene hos rejsende og besøgende på nærliggende helligdomme, og har siden udviklet sig til et af de mest eksklusive og velkendte geisha-distrikter i hele Japan. Gå en tur gennem de hyggelige, smalle gader og oplev de traditionelle machiya træhuse, små butikker, restauranter og ikke mindst de berømte ochaya (tehuse), hvor geiko (Kyoto-dialekt for geisha) og maiko (geiko-lærlinge) underholder og er de perfekte værtinder.

Det kan du opleve i Gion-distriktet

  • Autentisk kultur: Bliv underholdt af en geiko eller maiko, når du spiser på en ochaya. Som korrekte værtinder, søger de for du får en helstøbt oplevelse, da de deltager i let samtale, servere drinks og udføre traditionelle danse.
  • Historisk arkitektur: Læg mærke til de traditionelle machiya træhuse og få et glimt af det gamle Japan.
  • Kulinariske oplevelser: Nyd kaiseki ryori i Kyoto-stil (japansk haute cuisine) på en af de mange restauranter.
  • Shirakawa-området: Udforsk Shirakawa-området langs kanalen med sine smukke piletræer, fine tehuse og gode restauranter. Det er er et af de mere fredsfyldte områder i Gion-distriktet.
  • Kulturelle shows: Besøg Gion Corner for en koncentreret introduktion til traditionelle japanske kunstarter som te ceremoni, ikebana (japansk kunst i blomsterarrangementer), bunraku (en form for traditionel japansk dukketeater) og danse.
 

Inspiration

Tips til andre seværdigheder i Kyoto

Når du har nydt Gions charme, kan du begive dig videre til flere spændende seværdigheder i Kyoto. Besøg Kiyomizu-dera templet, et UNESCO verdensarvsted med en fantastisk udsigt over byen og læg vejen forbi Kinkaku-ji - Den Gyldne Pavillon med den smukke spejldam. Tag også en tur til Nishiki Market, kendt som Kyotos køkken, hvor du kan smage lokale delikatesser og købe unikke souvenirs.

Kort

Vis på kort