Landsbyerne Shirakawa-go og Gokayama

Byerne er kendt for sine sjældne bondehuse, der er på UNESCOs Verdensarvsliste

Forestil dig at køre gennem Shogawa-floddalen, omgivet af høje, forrevne bjerge og pludselig komme til den idylliske landsby Shirakawa-go, med smukke, gamle bondehuse med stejle stråtage. Byen ligger kun halvanden times kørsel syd for Kanazawa. Her kan du opleve nogle af Japans sjældne, karakteristiske gassho-zukuri bondehuse der er mere end 250 år gamle. De stejle stråtage var designet til at modstå de enorme mængder sne, som området får om vinteren, og i de store loftsrum dyrkede man silkeorme.

Shirakawa-go er mest populær mens Gokayama, ca. 30 kilometer mod nord, er lidt svære tilgængelig og derfor mere intim.

For at få et godt indtryk af bondehusene, bør du besøge Wada House i Shirakawa-go, den største traditionelle bondehuse i gassho-stil. Den giver indsigt i livet på landet i fortidens Japan.

Inspiration

Derfor bør du besøge Shirakawa-go og Gokayama

  • Unik arkitektur: Oplev de sjældne gassho-zukuri bondehuse, som er unikke for denne region og står på UNESCOs Verdensarvsliste. De hører til Japans mest sjældne bondehuse.
  • Naturskønhed: Nyd den spektakulære natur, især om vinteren, når sneen dækker landskabet som et eventyrligt tæppe.
  • Autentisk overnatning: Bo i en af de traditionelle bondehuse, som fungerer som minshuku – en autentisk japansk Bed & Breakfast.
  • Intim atmosfære: Gokayama, ca. 30 kilometer mod nord, er mindre besøgt end Shirakawa-go og tilbyder en mere intim og fredfyldt oplevelse.

Tips til oplevelser i nærheden af landsbyerne

Efter at have udforsket de traditionelle landsbyer, kan du tage videre til Takayama, en charmerende by kendt for sine velbevarede bygninger fra Edo-perioden og livlige morgenmarkeder. Eller hvad med et besøg til Hida Folk Village, et friluftsmuseum, der giver dig en dybere indsigt i regionens landlige historie og arkitektur. Og byen Kanazawa, der er på UNESCOs Verdensarvsliste for Kunsthåndværk og Folkekunst, lokker med sine velbevarede samurai-distrikter og fantastiske haver.

Er du på vej mod Kanawaza eller Hakusan by, bør du tage dig tid til at køre Hakusan Shirakawago White Road. Her venter dig de flotteste panoramaudsigter.

Kort

Vis på kort