Hakusan Shirakawago White Road

Spektakulære bjerglandskaber og skarpe hårnålesving

Skal du på kør-selv-ferie i Japan og elsker du naturskønne vejstrækninger, er Hakusan Shirakawago White Road virkelig værd at køre. Vejen forbinder Hakusan by og Kanazawa med Shirakawa-go, en af Japans mest betagende traditionelle landsbyer, der er på UNESCOs verdensarvsliste sammen med tre andre i området. Forestil dig en vej, der snor sig gennem bjergene, stiger hele 1.400 meter og hvor den ene panoramaudsigt afløser den anden.

Hakusan Shirakawago White Road er en betalingsvej og kun åben fra juni til november, så planlæg din tur omhyggeligt for at få det meste ud af oplevelsen. Vejen strækker sig over cirka 33 kilometer og kan køres på en time, men du vil uden tvivl stoppe flere gange undervejs for at tage de imponerende omgivelser ind. På køreturen vil du blive mødt af panoramaudsigter, frodige skove, en række smukke vandfald, og du passerer bjergene ved foden af Mt. Hakusan, et af Japans helligste bjerge.

Fra Tokyo er der mellem 350 – 475 kilometers kørsel mod vest til starten af vejstrækningen i landsbyen, Shirakawa-go.

Inspiration

5 grunde til at opleve Hakusan Shirakawago White Road

  1. Fukubeno Otaki vandfaldet: Det er strækningens højeste vandfald med et fald på mere end 80 meter. 
  2. Panoramaudsigter: Fra flere punkter på vejen kan du nyde udsigten over de spektakulære bjerglandskaber.
  3. Vandremuligheder: Der er flere stier langs ruten, hvor du kan strække benene og udforske naturen tættere på. Der er en, der fører dig til toppen af Sanboiwadake i 1.736 meters højde. Vandreturen tager under en time.
  4. Varme kilder: Ved floden Oyadaninoyu kan du tage en pause og nyde de naturlige varme kilder med udsigt til Ubagataki-vandfaldet.
  5. Sommer eller efterårets farver: Om sommeren kører du gennem frodige, grønne skove og om efteråret bliver landskabet helt magisk, når de brændte efterårsfarver lægger sig som et tæppe over området.

Tips til andre oplevelser efter Hakusan Shirakawago White Road

Når du har udforsket Hakusan Shirakawago White Road, bør du tage dig tid til at besøge Shirakawa-go. Den traditionelle landsby er kendt for sine karakteristiske gassho-zukuri huse med smukke stråtage. Endelig kan du udforske Mt. Hakusan, hvor flere vandrestier, fører dig gennem frodige skove og tilbyder spektakulære udsigter. Glem heller ikke at nyde lokale specialiteter i en af de små restauranter i området.

Kort

Vis på kort