Miyajima - den hellige ø

Oplev en af Japans kulturelle kronjuveler og mest fotograferede motiver

Øen Itsukushima, bedre kendt som Miyajima, ligger i Hiroshima-bugten og har været betragtet som hellig i mindst 1.200 år. Øen er en af Japans kulturelle kronjuveler, og dens betagende landskaber og historiske seværdigheder gør den til et must-visit på dit besøg i Hiroshima og roadtrip videre gennem Japan.

Når du nærmer dig Miyajima med færgen fra Miyajimaguchi eller Hiroshima, vil du straks blive mødt af synet af den ikoniske rød-orange torii-port, der ser ud til at flyde på vandet ved højvande. Porten er ikke bare et symbol på øen, men også en af de mest fotograferede motiver i hele Japan. Torii-porten fungerer som indgangen til gudernes verden, og dens majestætiske fremtoning vil uden tvivl også få dig til at tage en masse billeder.

5 gode grunde til at besøge Miyajima

  1. Itsukushima-helligdommen: Besøg denne berømte Shinto-helligdom, kendt for sin "flydende" torii-port. Det er et unikt arkitektonisk mesterværk, der kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1996.
  2. Mt. Misen: Tag kabelliften til toppen af Mt. Misen, cirka 500 meter over havets overflade, og nyd den spektakulære udsigt over øen, bugten og Hiroshima. Hører du til de aktive, er der flere vandreruter til toppen, som også fører forbi Daisho-in-templet.
  3. Fritgående sikahjorte: Mød de venlige sikahjorte, der frit bevæger sig rundt på øen.
  4. Lokale lækkerier: Smag på lokale Miyajima-specialiteter som friske østers og stegte momiji-dumplings.
  5. Traditionel japansk kultur: Oplev den traditionelle japanske arkitektur, haver og kunsthåndværk. Miyajima er hjemsted for flere buddhistiske templer som fx Daisho-in, øens ældste tempel med over 1.200 års historie.
 

Inspiration

Andre oplevelser i nærheden af Miyaima

Når du har udforsket Miyajima, er der mange andre spændende steder at besøge i nærheden. Tag en tur til Hiroshima Peace Memorial Park der er dedikeret til minde om ofrene om atombombens ofre i slutningen af Anden Verdenskrig . I kan også besøge Hiroshima Castle for et indblik i Japans historie. Det oprindelige slot blev bygget i 1590érne, men blev ødelagt af atombomben og senere genopbygget.

Kort

Vis på kort