Eventyrlige New Zealand fra nord til syd
25 dage Fra 45.439 kr.
Maoriernes tidlige køkken var domineret af, hvad de kunne finde i naturen. De var jægere og samlere, der bl.a. fandt deres ingredienser fra skoven, havet og vandløb. Senere begyndte de at dyrke nogle afgrøder, der sørgede for lidt lettere tilgang til deres fornødenheder. Da europæerne kom til New Zealand blev kylling, gris, får, kartoffel, gulerødder og andre madvare en fast bestanddel i Maoriernes kost.
Man kan ikke komme uden om Hangi, når du kommer til New Zealand. Det er en af Maoriernes oprindelige madlavningsmetoder, hvor man forberedte maden i en form for undergrundsovn. Her blev indsamlede rodfrugter, grøntsager og trærødder m.m. dampet i ca. 3 timer oven på store, varme sten i en fordybning i jorden. Den nutidige Hangi har fået tilføjet svinekød, fårekød, kylling, gulerødder, majs og andre afgrøder, som europæerne bragte til landet. I dag bliver Hangi oftest benyttet til særlige lejligheder og store sammenkomster.