9 historiske byer i Niedersachsen
7 dage Fra 3.041 kr.
Det er ikke længere en hemmelighed… Tyskland kan faktisk godt præstere kulinariske madoplevelser! Glem alt om deres ry og omdømme, som indikerer at landet kun kan lave sauerkraut og gode pølser. I dag kan du få mange gode madoplevelser – alt efter hvilken region du rejser til. I det tyske vinland omkring Rhinen og Mosel, kan du lade dine smagsløg forkæle af det traditionelle og moderne køkken.
Floderne Rhinen og Mosel snor sig gennem noget af Tysklands mest naturskønne landskab, hvor vinmarker har dækket de stejle flodskråninger siden romertiden. I dag fremstilles mange af Tysklands mest kendte vine i denne vestlige del af landet, og omfatter 7 af Tysklands 13 officielle vinregioner. Et gammelt ordsprog hævder "Hvor der er god vin, er der god mad." Det er bestemt os tilfældet her. Året rundt bliver der holdt adskillelige vinfestivaler, som ofte er kombineret med madmesser. Disse festivaler afholdes mellem marts og slutningen af oktober. Sørg for at slå et smut forbi én af disse festivaler – og det vil med garanti få dit mundvand til at løbe!
Federweisse og Zwiebelkuchen
En populær madsammensætning er Federweisse og Zwiebelkuchen. Federweisse er en speciel drik, der kun fås i løbet af vindruehøstsæsonen om efteråret. Vinavlere bruger noget af den sprudlende, let-gærede druesaft, som netop er i færd med at fermentere til vin. Det betyder at drikken har et højt sukkerindhold, men lavt alkoholindhold. Den friske druesaft er ofte akkompagneret med et stykke Zwiebelkuchen – en saltet løgtærte krydret med bacon.
Riesling
Den berømte Riesling-vin bliver også hyppigt brugt som ingrediens i mange af de regionale madspecialiteter. Mange steder vil du finde flodørred eller Mosel ål i cremet Riesling-sauce, kylling braiseret i Riesling, vinbjergsnegle stegt i en vinpanering, sprudlende desserter som Riesling-flødebudding og sød jordbær-rabarber suppe lavet med Mosel vin. Drueplukkere langs Rhinen og Mosel plejede at holde frokostpause i vinmarkerne, hvor de blev serveret en solid gryderet af vinkogt svinekød.
Reibekuchen
Reibekuchen er tyske kartoffelpandekager eller vafler, som også er kendt som Kartoffelpuffer. De er almindelige i mange områder af Tyskland, hvor navnet "Reibekuchen" er karakteristisk for Rheinland-området. Reibekuchen kan serveres med æblesauce, rugbrød, sirup eller med en dressing. De sælges ofte på gademesser og markeder – ofte ses de på julemarkeder i Tyskland.
Gør som 200.000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du modtager rejseinspiration og gode råd.