Cykelkrydstogt på Donau
10 dage Fra 14.050 kr.
Schwarzwälder Kirschtorte og Kirschwasser er kun to af Schwarzwalds mange lokale gastronomiske kendetegn.
Her er f.eks. den ægte Schwarzwald-skinke. Men den kræver tålmodighed, for jo længere den tørres i luften eller ryges over gran og bøg, jo mere delikat udvikler aromaen sig. Heldigvis serveres delikatessen i hele Schwarzwald - et par skiver Schwarzwaldskinke sætter prikken over i’et på enhver frokostplatte. Og den herlige skinke fås overalt i Schwarzwald fra den mindste landsbykro til den fineste stjernerestaurant. Lad jer overraske af Schwarzwaldskinkens fine aroma og nuancerede smag. Lad den gerne akkompagnere af et glas Baden-vin eller en lokalt brygget øl og en hjemmedestilleret snaps.
Og når vi snakker om øl, er udvalget næsten ubegrænset i Schwarzwald. De kaldes "Gäpfle", "Diplom-Pils", "Rogg Zipfel" eller "Inselhopf", og netop på grund af deres gode smage har de gjort sig bemærket langt ud over Schwarzwalds grænser. F.eks. er "Gäpfle" fra Bädisches Staatsbrauerei Rothaus blevet en absolut kultøl i hele Tyskland. Og "Diplom Pils" fra bryggeriet ”Waldhaus” i det sydlige Schwarzwald er blevet anerkendt som "verdens bedste Pils". Talrige bryggerier i Schwarzwald reklamerer for at deres øl har fået store priser. Men i sidste ende er I nødt til at selv at smage de mange, forskelligartede øl.
Har man sagt øl må man naturligvis også sige vin. Schwarzwald hører under vinregionen Baden, der er Tysklands tredjestørste vinregion med omkring 15.400 ha vinmarker. De fem vigtigste områder i "Wein-Schwarzwald" er Ortenau, Breisgau, Kaiserstuhl, Tuniberg og Markgräflerland. Schwarzwald har fremragende geologiske og klimatiske forhold og vinstokkene vokser overvejende på vulkansk, forvitret jord og löss, en særlig frugtbar jordtype. Over halvdelen af vinmarkerne er beplantet med røde og hvide druesorter fra Bourgogne-gruppen som Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc og Chardonnay. Der er også sorter som Müller-Thurgau, Riesling, Silvaner og Gutedel. I kan næppe holde ferie i Schwarzwald uden at smage de pragtfulde, lokale vine og besøge en vingård eller et vinkooperativ.
Og lad os så slutte denne lille gastronomiske rundtur med noget så prosaisk som vand. Vand er vigtigt for os alle og hvad er bedre end et glas koldt velsmagende vand? Schwarzwalds naturlige mineralvand strømmer gennem flere lag sten som rød sandsten, gnejs og granit og er ekstremt blødt. Tyskland har meget godt vand med over 500 kilder, men Baden-Württemberg har de fleste, og mange af de bedste kilder findes i Schwarzwald. Schwarzwalds særegne geologiske forhold garanterer mineralvand af høj kvalitet, perfekt til hvert måltid. Prøv det! Forresten; nogle Schwarzwald-bagere sværger til kulsyreholdigt mineralvand til bagning, da det gør dejen til Schwarzwälder Kirchtorte særlig luftig!