Den Svenske vestkyst for livsnydere
5 dage Fra 3.184 kr.
Øen Fårö ligger nordøst for Gotland, adskilt fra Gotland af Fårösund. Fra Fårösund på Gotland sejler der gratis bilfærger til Fårö, og overfartstiden er 6 minutter. Øens navn, der i 1400-tallet blev skrevet som Faroyna, består af ordene far, som i farvej eller farvand, og ö. Navnet har altså intet at gøre med husdyret får at gøre.
Fårö er en flad moræneø, hvor I vil opleve en særegen natur med bl.a. flyvesandsområdet Ullahau og flere områder med rauker (kalkstenssøjler). Især ved Digerhuvud, Gamle Hamn og Langhammars kan I gå ture blandt de spændende rauker. Øens østligste punkt er Fårö fyrplats med det 30 meter høje fyrtårn Holmudden.
Fårö er velbesøgt af turister om sommeren. Der er kun få småbyer på øen, deriblandt Lansagårdarna, Lauterhorn, Mölnor og Stora Gåsmora. Frem til 1998 var det ikke muligt for udlænginge at tage til det nordlige Gotland og Fårö, da det var militært område.
Foruden naturen og raukerne byder Fårö på et lille museum, en kirke, hvor Ingmar Bergman er begravet samt et Ingmar Bergman Center.
På det lille Fårö Museum kan I fordybe jer i øens historie fra især vikingetiden og middelalderen. Øen som for ca. 3500 år siden begyndte at vokse op af havet. Her kan I høre om de spændende fortællinger fra bl.a. Gutesagaen, som beretter bl.a. om de mørke kræfter, som i begyndelsen fandtes på øen, som om dagen sank i havet for så at rejse sig igen, når natten faldt på.
Vil I vide mere om Ingmar Bergmans filmhistorie, så besøg Bergmancentret på Fårö. Ingmar Bergman kom til Fårö i 1960 og blev der 40 år, og museet fortæller indgående om den verdensberømte filmskaber, hans film, hans forbindelse til øen og befolkningens involvering i hans film og teaterstykker. Selvfølgelig kan du se nogle af hans film og tage med på guidede ture til de steder, som fik betydning for både Bergman og Fårö.
Gør som 200.000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du modtager rejseinspiration og gode råd.