'Romantikstrasse' fra Salzburg til Wien på cykel
11 dage Fra 8.788 kr.
Allerede vinduesdekorationen, der er et orgie i sukkerstads, antyder hvad man finder indenfor. Du ved at caféer, kaffe og kage hører sig til på en ferie i Wien, så skub døren op og kom indenfor på Konditori Demel. For, tro mig, gæster skuffes aldrig: Sukkerbjerge og flødeskumsorgier så langt øjet rækker er det første du ser, når du træder indenfor hos Konditori Demel – eller kejserlig og kongelig hofsukkerbager Demel, for nu at tage hele navnet med. Vælg en kage eller få hjælp til at vælge en kage, og sæt dig så ved et af bordene i bagved eller ovenpå på Konditori Demel og nyd synet af de mange glade ansigter. Man kan ganske enkelt ikke gå ind her og være muggen.
>
Konditori Demel, der er en af de lækreste seværdigheder i Wien, har nemlig ligget et spytkast fra kejserslottet Hofburg siden 1857, og indenfor er der ikke meget, der har forandret sig siden da. Mørke møbler, pastelfarvet stuk og overhøflige damer i sort har hørt til Konditori Demel i de sidste 150 år. Derfor er de også ligeglade med, at der ikke eksisterer et kejserhus for enden af gaden mere. De kalder sig stadig kongelige hofleverandører og opfører sig sådan. Tradition er vigtig hos Konditori Demel, og derfor har de også nogle af de flotteste historiske indpakninger,du kan forestille dig. Chokoladeæsker i alle mulige stilarter og størrelser og så selvfølgelig delikatesser som kandiserede violblade. Samtidig vil de også gerne følge lidt med i tiden og eksperimenterer med nye kager. Du kan selv se på, når de arbejder, for det sidste nye er, at de har sat en glasvæg op imellem forretningen og bageriet.
Engang var det ligefrem moderne at starte vintersæsonen med en kop varm chokolade hos Konditori Demel, og man forstår hvorfor. Skidt med sne og slud, når bare du har din chokolade, et stykke kage og sidder hos Konditori Demel i Wien. Den mest kendte kage hos Konditori Demel er forresten Sachertorten, som Demel i mange år har ligget i krig med Hotel Sacher længere nede ad gaden om: På et tidspunkt flyttede bageren, der fandt på kagen nemlig fra Hotel Sacher og hertil – og opskriften tog han med. Det har de nu hadet hinanden for i 100 år.
Gør som 200.000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du modtager rejseinspiration og gode råd.