Paris - Bagværkets by

Smag på kager, macarons og baguettes

Boulangeriernes (bagerbutikkernes) vinduer i Paris fascinerer med sødmefulde frugttærter, fristende chokoladeéclairs og farvestrålende glace-kager. Der er stort set en bager på hvert gadehjørne, så du kommer aldrig til at gå forgæves efter en croissant, et baguette eller en madeleine-kage. Vi har her sammensat en liste over 5 gode bagerier og konditorier, som det er værd at slå et smut omkring, hvis din søde tand skal forkæles på ferien i Paris.

Ladurée – pastelfarvede herligheder
Ladurée er en luksuriøs klassiker, der ikke mindst er kendt for sine farvestrålende, sukkersøde macaroos. Det ikoniske konditori er kendt for sine yndige mintgrønne kageposer, der – takket være tv-serier som ’Sex and the City’ og ’Gossip Girl’ – er luftet flittigt i internationalt TV. Ladurée har adskillige butikker i Paris, hvor du både kan købe en macarons eller to til vejen, eller nyde de sødmefulde desserter i Ladurées kagesaloner.

Pierre Hermé – den vilde kagekunstner!
Blandt kagekendere er Pierre Hermé den nye superstar, der for længst – ifølge førnævnte – har væltet Ladurée af pinden. Pierre Hermé arbejdede i sluthalvfemserne hos netop Ladurée, hvor der, da han stoppede, blev formet en klausul om, at han ikke måtte åbne en tilsvarende butik i Paris inden for en vis årrække. Derfor åbnede den første Pierre Hermé butik faktisk i Tokyo. Hermé er kendt for sine sære og utraditionelle kager, som ofte består af usædvanlige smagskombinationer. Det er ikke uden grund, at det franske modemagasin Vogue har givet Pierre Hermé tilnavnet ” The Picasso of Pastry”. Find ham blandt andet i Rue Bonaparte 72, 75006 Paris

Jacques Genin – de klassiske kagers specialist
Jacques Genin er på en og samme tid en gammel og ny stjerne på Paris’ stjernespækkede kagehimmel. I mange år drev han en fabrik, der leverede kager til de mest luksuriøse restauranter og hoteller i Paris. I 2008 åbnede han sin egen forretning i Marais, som siden da har været aldeles velbesøgt. Jacques Genin er en usædvanlig konditor. En rebel, siger han selv. Han er nemlig ikke uddannet konditor, men selvlært. Modsat andre konditorer har han ikke specialiseret sig i at opfinde nye kager, men i stedet om at forfine klassikerne. Særligt kendt er hans millefeuille, men de udsøgte chokolader er bestemt også en smagsprøve værd. Besøg butikken i Rue de Turenne 133.

Rose Bakery – den britiske
Et andet bageri, der får gode anbefalinger med sig, er Rose Bakery i Marais, der er ejet af britiske Rose. Stedet byder på økologiske kager, salater, quiches og brød – og med inspiration fra Storbritanien kommer du – heldigvis – ikke udenom te og engelsk brunch. Rose Bakery er populært, så kom i god tid, hvis du er på udkig efter en brunch, der består af andet en croissant og cafe au lait. Du finder Rose Bakery på 46, rue des Martyrs, syd for Montmartre.  

la Boulangerie de Mahmoud M'seddi – årets baguette 2018
Vi kommer ikke udenom den. Den franske baguette. Hvert år uddeles prisen for La meilleure Baguette de Paris – prisen for byens bedste baguette – og i 2018 gik prisen til Mahmoud M'Seddi. Foruden prisen og en præmiesum på 4000 €, udnævnes La boulangerie de Mahmoud M'Seddi som officiel leverandør til Élysées-palæet i et år. Det var altså M'Seddis opgave at levere friske baguettes til præsident Émmanuel Macron i hele 2018. Hvis du vil smage på det ypperste af fransk nationalbagværk, så sæt kursen mod 215 Boulevard Raspail i det 14. arrondissement. 

Bon appétit!

Kort

Vis på kort