Nicolaj og Stephanie: Fra Seattle til San Diego

45 dages kør-selv i autocamper langs USAs vestkyst

I 2022 tog rejsebloggerne Nicolai og Stephanie - vinderne af TV2-programmet "Først til verdens ende" - og deres 8 måneder gamle datter på den helt store drømmerejse i autocamper langs USAs vestkyst. Deres ønske var at opleve kontrasten mellem nord og syd.

På 45 dage rejste de fra Seattle i Washington State til San Diego i Californien. Undervejs oplevede de vidunderlige nationalparker som Yosemite, Antelope Canyon, Death Valley, Zion Nationalpark og Grand Canyon. Pulserende byer som Seattle, San Diego og Santa Barbara., og så fik de også krydret turen med skiture, vinsmagninger og vilde dyr.

Turen med autocamper blev tilrettelagt, så der var rigeligt med plads til hviledage, afstikkere og spontane oplevelser undervejs - præcis, som de holder af at rejse.

Men man behøver selvfølgelig ikke 45 dage for at opleve USAs vestkyst og du kan sagtens opleve dele af turen på kortere tid

Her kan du læse om deres rejseoplevelser og få inspiration og gode råd til din egen tur. Vi tilpasser altid kør-selv-forslag, så de passer til dine ønsker. 

"Hvis du bare en gang har overvejet at tage afsted på en lignende rejse, så gør det! Lad vær at tvivle, bare gør det - det vil du aldrig fortryde! Vi har haft en uforglemmelig rejse og vil gerne sige stor tak til FDM travel for at have givet os den mulighed."
- Nicolai og Stephanie, 

 

Rejseperiode:
Maj - september.
Vi anbefaler juni - september.

Startdag:
Mandag - lørdag

Varighed:
45 dage/44 nætter

Længde:
6.139 km

Klimapåvirkning:
8.484 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

  • type autocamper
  • rejserute
  • antal dage
  • campingpladser
  • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Seattle, Washington State

Vi fløj kl. 12.30 fra Kastrup og landede 20.30 lokal tid i Seattle, via en mellemlanding i New York - i alt knap 18 timer på farten. Vi fik begrænset med søvn undervejs, og var derfor rigtig glade for vores ankomsttidspunkt om aftenen. Det var nemlig helt naturligt at gå direkte i seng, og få indhentet lidt af det underskud rejsen havde givet.

Husk desuden at det kræver en overnatning i USA inden man kan hente sin autocamper, så sørg for at have booket overnatning til første nat.

TIPS til at rejse med børn:
1) Gå efter en ankomsttid om aftenen.
2) Pak rigelig med snacks til både børn og voksne.
3) Book et ekstra sæde, hvis økonomien kan bære det, ellers spørg flypersonalet om de vil hjælpe med at rykke rundt hvis muligt.                                                             
4) Sørg for god tid i mellemlandingen, især hvis I mellemlander i USA. Her tager sikkerhedstjek bare længere tid, og vi skulle afhente bagage og checke det ind igen. Vi havde to timer, og det var for lidt - vi nåede det kun lige.

Seattle - North Cascades Nationalpark, Washington State (114 km)

Vi havde afsat en hel dag til praktiske ting vedrørende autocamperen, hvilket vi klart vil anbefale. På den måde var der god tid til, at komme hen til udlejningsfirmaet, at gennemgå køretøjet og alt papirarbejdet, samt lære køretøjet at kende.

Find et campsite tæt på pickup (og book gerne dette på forhånd) - Selvom det kribler for at starte eventyret, vil vi anbefale, at I fokuserer på at lande ordentligt. Få pakket ud, købt ind, spist noget god mad og få en god nats søvn.

Det er også sjovere at køre i dagslys, hvis man ikke har kørt autocamper før, ligesom det er federe at ankomme til et campsite i dagslys første gang man skal koble sin autocamper til strøm, vand og kloak.

TIPS til rejse med børn
1) Det er vigtigt at have autostol(e) med i sit budget, da udlejningsfirmaerne ikke udlejer autostole grundet forsikringsårsager, og europæiske autostole er desværre ikke godkendt til brug i USA. De kan fås i alle større supermarkedskæder som eks. Wallmart og Target, med priser fra ca. 1.000kr.

Forslag til overnatning: Anacortes KOA Holiday

Rundtur i North Cascades Nationalpark, Washington State (195 km)

Rundtur (Campsite  → Sedro-Woolley → Rockport → Darrington → Arlington → Campsite)

Da vi nu var kommet lidt ud af Seattle, skulle vi naturligvis ud og se noget af den omkringliggende natur. Vi valgte at tage på en stille og rolig oplevelses-køretur. En god måde for os både at lære autocamperen bedre at kende og til at akklimatisere efter en lang rejse og en masse praktik i dagene forinden.

Vi fandt selv på en rute, og kørte en sløjfe rundt. En smuk køretur, hvor vi fik snuset lidt til Nationalparken the North Cascades. Samtidig ikke en alt for lang tur, så vi var tilbage til campsite i god tid til også bare at kunne slappe af, lave mad og hygge.

TIPS fra os:
Køb et årligt adgangspas til Nationalparkerne. Vi havde ikke læst nok på lektien, så vi fik først købt et sidst på turen, men årskortet giver adgang til alle Nationalparker som eks. Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Zion, m.fl. og er hurtigt tjent hjem

Forslag til overnatning: Anacortes KOA Holiday

Seattle - Port Angeles, Washington State (216 km)

Vi ville rigtig gerne opleve Seattle, ikke fordi vi kendte så meget til byen, men med et slutmål i San Diego, synes vi det kunne være fedt at kende kontrasterne mellem nord og syd i USA.

Vi kørte fra campsite og parkerede ved Northgate Station, hvorfra vi tog metroen ind til centrum. Det var nemt at finde parkering, hvilket det nok ikke havde været i centrum, og så slap vi for myldretrafikken.

Første stop var Pike Place Market, et stemningsfyldt markedsområde som bestemt er et besøg værd. Her findes også verdens første Starbucks, som vi dog sprang over grundet en meget lang kø. Vi transporterede os rundt til fods i byen, først til byens fodbold og baseball stadions, og dernæst retur gennem centrum til byens kendetegn Space Needle, hvorfra vi havde en fantastisk udsigt over byen. Derfra retur med tog og metro til autocamperen og videre til nyt campsite.

Tips fra os
1) Denne dag kunne med fordel have været placeret i forlængelse af den praktiske dag, så man allerede var i Seattle.
2) Forbered jer på en by præget af fattigdom og hjemløse, når I bevæger jer væk fra turistområderne. Dette kom lidt som et kulturchok for os og gjorde os i starten lidt utrygge, selvom der ikke var nogen, der antastede os.

Forslag til overnatning: Port Angeles KOA Journey

Oplevelsesdag i Port Angeles, Washington State (33 km)

Efter nogle travle dage havde vi brug for ren afslapning.

Det blev til en tur i den lokale by, med et par anbefalinger fra værten på vores campsite. Port Angeles er en lille hyggelig by, med to små hovedgader med butiksfacader holdt i klassisk amerikansk stil, der giver et lille kick af “USA”.

Bedst kan vi anbefale halvøen Ediz Hook, som er et fantastisk udkigspunkt. Mod nord kunne vi se til Canada, mens vi mod syd fik et fantastisk blik ind mod Port Angeles og de fantastiske bjerge fra Olympic National Park i baggrunden.

Forslag til overnatning: Port Angeles KOA Journey

Oplympic Nationalpark, Washington State (80 km)

En af årsagerne til at vi havde valgt at starte vores rejse i Seattle, var at opleve Olympic National Park. En stor nationalpark med varierende natur.

Vi glædede os også over at rejse tidligt på sæsonen, så vi forhåbentligt kunne opleve sne, og det fik vi i store mængder denne dag. En fantastisk smuk køretur til Hurricane Ridge, med landskab der langsomt blev mere og mere hvidklædt.

Forslag til overnatning: Port Angeles KOA Journey

Olympic Nationalpark - Hoh Rain Forest, Washington State (152 km)

Det var tid til at komme lidt videre og opleve en ny del af Olympic National Park. Vi kørte derfor videre fra de sneklædte bjergtinder mod noget helt andet, nemlig regnskov, Hoh Rain Forest. Nu startede vores eventyr langs legendariske Highway 101 for alvor.

Ved ankomst, fandt vi først et fint campsite og fik installeret os. Man kan nemlig overnatte/campere i mange af nationalparkerne, og det havde vi virkelig glædet os til.

Tips fra os
1) Det er både billigere og samtidig også en helt unik naturoplevelse at overnatte i nationalparkerne. Det er også mere primitivt, da der sjældent er mulighed for opkobling på vand, strøm eller kloak, så sørg for at være godt tanket op på både vand til forbrug og benzin, så I kan bruge generatoren
2) Det er meget populært at overnatte i Nationalparkerne, både for turister og amerikanerne og især i weekender, ferier og helligdage. Så hvis muligt, anbefaler vi at man på forhånd booker en plads på recreation.gov (findes også som app). Her kan man booke pladser i alle nationalparker der har overnatning (*OBS hvis man ikke kan booke på forhånd, fordi det er uden for sæson, betyder det ikke nødvendigvis at man ikke kan overnatte, men i stedet er det ´først til mølle` på et begrænset antal pladser.)

Forslag til overnatning: Campsite i Hoh Rain Forest 

Hoh Rain Forest - Astoria, Oregon (315 km)

Hoh Regnskoven bød på mange forskellige vandreruter. Både nogle lange og krævende ruter, men også et par børne-/familievenlige ruter. Vi havde gået den ene på ankomstdagen, og her til morgen gik vi den anden. Begge ruter var på ca. 3-5 km., og udover et par få udfordrende stræk, hvor vi måtte være to om at bære babyjoggeren, var ruterne fine at køre på med vores babyjogger. Hvis ikke man har en klapvogn med store hjul som vores, vil vi anbefale en bærerygsæk/-sele, eller hvis børnene er store nok, at de selvfølgelig bare går selv.

Efter en god morgentur, stod resten af dagen på transport - et godt langt stræk langs Highway 101 til byen Astoria, hvor vi rundede dagen af med et besøg til Delaura Beach og nød en iskold dukkert i Stillehavet.

Tips fra os
KOA står for Kampgrounds of America, og er en sammenslutning af campingpladser fordelt over hele USA. Der findes naturligvis mange forskellige slags campgrounds i mange forskellige prislejer, og KOA’s campingpladser er ikke nødvendigvis de billigste. Til gengæld har de alle en ret høj standard, gode faciliteter med bl.a. mulighed for tøjvask, og de er meget børnevenlige. De ligger også godt fordelt langs vestkysten til et roadtrip, og de er nemme at komme til/fra langs Highway 101 og Highway 1.

Den eneste ulempe er, at de mange gange ligger tæt op ad vejene og måske ikke har den mest naturskønne og rolige beliggenhed. Men på en lang rejse som vores med en lille pige, var det rart ikke at tilføje alt for mange ekstra kilometer til transport-dagene, og vi skulle nok få rigelig med naturoplevelser til at det var generende for os. Desuden havde vi jo indimellem overnatninger som den lige forinden i regnskoven som god kontrast.

Forslag til overnatning: Seaside KOA Resort

Astoria - Lincoln City, Oregon (174 km)

En dag uden så meget på programmet for os. Vi havde booket en billet til hvalsafari dagen efter i Depoe Bay, så vi besluttede at tage et transportstræk til Lincoln City, hvor der lå en KOA. En smuk køretur, hvor vi kan anbefale at gøre et kort stop ved et at de mange viewpoints langs kysten med blik ud over Stillehavet.

Vi tog også et smut forbi et outletcenter i Lincoln City, i bedste amerikanske stil, og endte med at få købt noget lækkert og billigt outdoor tøj - meget klogt for den slags fik vi faktisk ikke ret meget tid til på resten af turen, selvom vi havde rigeligt med dage tilbage.

Forslag til overnatning: Lincoln City KOA Journey

Lincoln City - Florence, Oregon (131 km)

Vi var helt spændte fra morgenstunden, for vi skulle på hvalsafari i Stillehavet fra Depoe Bay.

Men turen viste sig at blive noget vi godt kunne have været foruden. Selvom det var en “relativt stille” dag på havet, blev båden kastet rundt. Heldigvis for os, sov Agnes i sin babyjogger under hele turen (2 timer). Der var desværre heller ingen hvaler, men selv hvis der havde været, havde det ikke været turen værd. Det var simpelthen for svært at holde fokus ud på havet, når man blev kastet rundt. Alt fokus lå på Agnes og at holde styr på hende.

Så hvis I rejser med børn, vil vi hellere anbefale en god kikkert og to timer langs stranden, hvor man kan spejde efter hvaler.

Efter vi kom på land igen, drog vi mod et campsite i en State Park lidt længere sydpå. Her kunne vi til gengæld have brugt en hel dag. Omkring Florence er der sandbanker så langt øjet rækker og en perfekt legeplads for både børn og voksne. Desuden gode camping faciliteter i State Parken, med mulighed for både opkobling på vand, strøm og kloak

Forslag til overnatning: Jessie M. Honeyman Memorial State Park Campground 

Florence - Cresent City, Californien (274 km)

Oregon blev mest en gennemkørsels-stat for os. Ikke fordi staten ikke har noget at byde på, men vi havde bygget vores rejse op omkring kontrasten mellem den nordlige og sydlige del af USA’s vestkyst.

Derfor havde vi prioriteret at opleve en masse i Washington-staten og kunne se frem til at udforske alle vores drømme længere sydpå. Endnu en smuk køretur bragte os på denne dag frem til det helt nordlige Californien, hvor vi i Crescent City handlede lidt ind og ellers bare havde en skøn og afslappende dag på det nye campsite med boldspil, en lille gåtur og ellers bare hygge med Agnes.

Forslag til overnatning: Redwoods KOA Holiday

Oplevelsesdag i Cresent City, Californien

Efter en del dage med transport og nye overnatningssteder, valgte vi at tage en ekstra overnatning her i det nordlige Californien, så vi kunne gå på oplevelse lokalt.

Det blev til en tur forbi Jedediah Smith Redwoods State Park, som vi helt klart kan anbefale. Endnu engang blev vi overvældet af den smukke natur, og her i den knap så travle park, søgte vi ned til floden og tog en spontan dukkert.

Forslag til overnatning: Redwoods KOA Holiday

Cresent City - Mackerricher State Park, Californien (353 km)

Med batterierne genopladt i Crescent City, satte vi kurs sydover. Ingen klar destination og med gråvejr kørte vi bare derudaf, så længe vi og Agnes tillod.

Vi endte med at nå helt til Highway 1, hvor vi fandt endnu en State Park, hvor vi fik mulighed for at overnatte. På vejen tog vi en afstikker gennem Praire Creek Redwoods State Park, hvor vi gjorde et stop og så en masse store træer. Vi slog også et smut forbi Drive-Thru Tree Park i byen Leggett, som også markerer punktet hvor Highway 101 deler sig til Highway 101 og Highway 1. Og selvom autocamperen dog ikke kunne komme gennem hullet i det enorme Redwood træ, var det lidt et must do stop, for at få hele “the american experience” med.

Forslag til overnatning: MacKerricher State Park 

Mackerrischer State Park - Petaluma, Californien (217 km)

Vi startede morgenen ud med løbetur og en dukkert i det stadig kolde Stillehav ud for MacKerricher State Park, hvorefter turen fortsatte ned langs Highway 1 mod San Francisco.

Ikke så langt fra vores overnatningssted, kom vi forbi Glass Beach, et stop vi var blevet anbefalet, og som vi også kan anbefale videre. Det ser måske ikke helt så vildt ud, som når man googler det, men er stadig et hyggeligt kort stop for alle mand. Ellers bare en flot transport til Petaluma, hvor vi indlogerede os for nogle dage.   

Vi havde brug for en dag uden for meget på programmet, så vi nød livet på vores campsite i Petaluma her lidt uden for San Francisco. Et velbesøgt sted, hvor vores Autocamper måske endnu mere end normalt, blegnede ved siden af de enorme varianter der omringede os. Men ellers blev dagen brugt på tøjvask, en tur i poolen, leg ved autocamperen og indkøb.

Forslag til overnatning: Petaluma KOA

Udforsk San Francisco: Golden Gate Park (140 km)

Vi havde afsat to hele dage til at opleve San Francisco.

Her på førstedagen kørte vi naturligvis lige forbi et viewpoint til Golden Gate Bridge, men det var så diset, at vi knap kunne se broen. Med det tvivlsomme vejr besluttede vi, at første dag primært skulle bruges i/omkring Golden Gate Park.

Vi tog Autocamperen med ind til byen, trods anbefalinger om det modsatte, men det fungerede fint for os. Selvfølgelig byder San Francisco på nogle utroligt stejle veje, men det er bestemt til at køre udenom og stadig komme rundt, især hvis autocamperen ligesom vores ikke er alt for lang.

Det var nemt at parkere inde i parken, og vi brugte stort set hele dagen her. I alt bevægede vi os lidt over 17 km rundt til fods. Parken bød på mange spændende ting, som museer, pariserhjul, botanisk have, bisonokser og en masse søer, for blot at nævne lidt.

De lokale sammenligner parkens vigtighed for byen med Central Parks betydning for New York, så vi vil bestemt anbefale, at bruge tid her, hvis man er i San Fransisco.

Forslag til overnatning: Petaluma KOA

San Francisco - Napa Valley, Californien (144 km)

Dag to i San Francisco skulle bruges “downtown”.

På vej ind til byen kørte vi forbi samme viewpoint som dagen før og fik denne gang en flot udsigt til Golden Gate Bridge. Vi betalte for parkering helt centralt ved Fisherman's Wharf og gik herfra på opdagelse til fods.

Vi skulle komme endnu længere omkring denne dag og fik tilbagelagt knap 23 km., hvor vi kom forbi alt det “klassisk turistede”, som Fisherman’s Wharf, Pier 39, Lombard Street, Chinatown og Union Square.

Vores intuitive vandretur bragte os derudover også forbi et par måske lidt mere skjulte skatte i form af Ina Coolbrith Park, som har et vildt udsigtspunkt over byens skyskrabere, og Salesforce Park. Især Salesforce Park gjorde stort indtryk på os. Salesforce Tower, som er byens højeste bygning, rummer nemlig også en park, som er bygget i 5. sals højde. Et super hyggeligt sted, som er gratis at besøge, og som giver en helt anden ro, når man går rundt blandt højhusene uden trafikken som stresser rundt 5 etager under ens fødder - kæmpe anbefaling herfra.

Efter en lang dag satte vi til sidst kurs mod Napa, hvor vi havde fundet et nyt campsite.

Forslag til overnatning: Skyline Wilderness Park, Napa

Oplevelsesdag i Napa Mountains

Vi havde valgt at tage Napa med på vores rejseplan, da det for os ville være mærkeligt at køre udenom dette berømte vinområde, men det endte med at blive noget helt andet end vinmarkerne, vi søgte her.

Efter nogle begivenhedsrige dage i San Francisco, hvor man skulle tro, vi havde fået nok højdemeter i benene, længtes vi alligevel lidt mod naturen, så vi tog på vandretur i “bjergene” ved Napa Valley. Her gik vi op til Lake Marie Dam og retur, hvor vi undervejs fik tilpas god højde på, til at vi kunne få et fantastisk blik over hele Napa Valley.

Forslag til overnatning: Skyline WIlderness Park

Napa - Harmony Winelands, Californien (110 km)

Vi havde købt adgang til noget der hedder Harvest Host. Det er et koncept, der i sin enkelthed går ud på, at privatpersoner giver dig lov til at overnatte med sin autocamper på deres ejendom. Man betaler et årligt beløb for at være bruger, og det er gratis at overnatte hos de forskellige værter.

Til gengæld må man “kun” overnatte en enkelt nat, og det er uden opkobling til vand, strøm eller kloak. Typisk er det bryggerier, vinerier og landmænd, der er værter, da disse i forvejen har masser af plads til parkerende gæster. Men det kan også være steder som museer i byerne eller andet. Konceptet lægger naturligvis også op til, at man som gæst vælger at “støtte” ens vært ved at købe lidt grøntsager, øl, vin eller hvad værten nu udbyder. I Lodi, som iøvrigt også er et fantastisk vinområde, lykkedes det os for først gang at booke sådan en overnatning.

Vi besøgte Harmony Winelands, hvor vi købte en lækker vinsmagning og faldt i snak med et andet par overnattende gæster, Norm og Cathy - fantastisk oplevelse, nu vi havde nedprioriteret vinsmagningerne i Napa.

Forslag til overnatning: Harmony Winelands Lodi

Harmony WInelands - Yosemite Nationalpark, Californien (164 km)

I dag satte vi kurs mod Yosemite - et af de steder, vi havde glædet os allermest til at besøge. Vi slog lejr på et campsite lidt udenfor Yosemite Valley, så vi kunne komme tidligt afsted næste morgen og have en hel dag på opdagelse.

Forslag til overnatning: Yosemite Lakes RV Resort

Oplevelsesdag i Yosemite Nationalpark (48 km)

Vi var tidligt afsted og ankom derfor som nogle af dagens første gæster.

Vi kørte direkte til Upper Pines Campground, hvor vi hjemmefra, et par måneder før afrejse, var lykkes at booke en enkelt overnatning. Man kan nemlig godt overnatte helt inde i Yosemite Valley, hvor der er en del campgrounds, men det er tæt på umuligt af få plads, hvis ikke man har booket i god tid, som vi havde.

På trods af en relativt fleksibel rejse hidtil, havde vi håbet på at vi kunne få timet dagene med denne overnatning, og hvor er vi dog glade for at det lykkedes. Det gav os nemlig to “hele” dage i hjertet af Yosemite, hvor vi ikke skulle stresse med transport frem og tilbage hver dag.

Denne første dag brugte vi på vandretur i dalen, hvor vi nemt kunne gå rundt på asfalterede stier og veje med babyjoggeren. Vi kom blandt andet forbi Mirror Lake og Yosemite Falls.

Forslag til overnatning: Yosemite Valley

Oplevelsesdag i Yosemite Nationalpark (48 km)

Det var helt fantastisk at vågne op midt i Yosemite Valley. Vi havde desværre kun denne ene overnatning, så autocamperen flyttede vi over på en parkeringsplads nær ved, så de næste gæster kunne komme til.

Dagens mål var Nevada Fall, og i dag var babyjoggeren en umulighed at have med. Det gik nemlig opad, meget opad, så Agnes røg i bærer-selen, hvor vi for første gang skulle prøve at bære hende på ryggen.

Da vi stadig var tidligt på sæsonen, var det usikkert hvilke ruter der var åbne, men heldigvis for os var sneen væk, så vi kunne godt komme frem. Vi nåede hele vejen til Nevada Fall, med pitstop ved Vernal Falls på vej op, og tog en sløjfe forbi Clark Point på vej retur. I alt et hike på 6 timer, hvor Agnes var en stjerne hele vejen. Hun tog sig nogle gode lure i bærer-selen, mens vi knoklede og svedte for at nå toppen.

Det var vel nok vores rejses hårdeste fysiske bedrift, men det var en fantastisk dag og et minde vi altid vil se tilbage på med stor glæde og stolthed.

Ruten er ikke for alle - turen til Vernal Falls kan klares af de fleste, omend den stadig er hård og stejl, men længden er ikke så slem. Tager man turen videre til Nevada Fall som vi gjorde, kræver det noget mere fysisk, især hvis man hver især bærer rundt på +10 kg. i form af enten baby eller oppakning (tæppe, mad, vand, skiftetøj, og alt til baby), som vi gjorde. Men det er klart en anbefaling herfra hvis man har mod på det!

Forslag til overnatning: Yosemite Lakes RV Resort

Yosemite - Placerville, Californien (187 km)

I dag gik turen videre på vores færd. Årstiden gjorde nemlig at Tioga Passet var lukket på grund af sne, så det var ikke muligt at fortsætte gennem Sierra Nevada østover.

Vores næste hovedmål var Las Vegas, som vi gerne ville ankomme til via Death Valley, så vi besluttede at ruten skulle gå nord om bjergkæden via Lake Tahoe. Vi kørte derfor mod byen Placerville.

Forslag til overnatning: Placerville KOA Journey

Placerville - Lake Tahoe, Californien (107 km)

I dag gik turen mod Lake Tahoe, hvor vi ikke havde de store planer. Efter vi ankom gik vi derfor afsted på en rolig eftermiddags-/aftentur, hvor vi skulle få os en af rejsens vildeste oplevelser.

På vej mod det unikke boligområde Tahoe Keys trillede vi roligt afsted med babyjoggeren, da vi pludselig får øje på tre brune bjørne under 50 meter fra os. Vi går langs en vej, hvor vi på højre side har et lille “skovområde” og i en lysning kan vi se de tre bjørne gå rundt.

Vi er helt i chok, ikke på en bange “vi frygter for livet”-agtig måde, men mere på en "WOW, tænk at vi får lov til at opleve dette”-agtig måde.

Men efterhånden indser vi, at det nok potentielt ikke er helt ufarligt, så vi øger tempoet (uden at sætte i løb), ned mod Tahoe Keys og de nærmeste boliger, som vel er 2-300 meter væk. Da vi heldigvis er kommet trygt ned til husene, begynder oplevelsen at bundfælde sig og pulsen steg voldsomt - vi var vist ret heldige lige der. Både at vi fik lov til at se dem så tæt på, men også at der ikke skete os noget.

Tahoe Keys er for i øvrigt et besøg værd, uanset om der bliver bjørne-kig på vejen eller ej.

Forslag til overnatning: Lake Tahoe Campground

Lake Tahoe og Heavenly Ski Resort, Californien (0 km)

Dag to ved Lake Tahoe brugte vi på at besøge Heavenly Ski Resort. Billetten til gondolliften var ret dyr, men for to som os, der elsker skiferie, var det en perfekt måde at bruge en dag på.

Vi fik den flotteste udsigt over Lake Tahoe på turen op med gondolliften, som vi ellers ikke ville have fået med, og på toppen kunne vi slappe af så længe Agnes var med på den, med et par kolde øl, solskin i hovedet, masser af sne og hvad der ellers hører god skiferiestemning til.

Efter et godt besøg på toppen, tog vi ned til søen og Lakeside Beach (hvor man for i øvrigt kan parkere gratis), og tog os en dukkert i den kolde alpine sø, som Lake Tahoe nu engang er.

Forslag til Overnatning: Lake Tahoe Campground

Lake Tahoe - Mammoth Lake, Californien (232 km)

Vi kunne nu endelig fortsætte mod Death Valley via Highway 395 på den østlige side af Sierra Nevada.

Ruten her tog lidt pusten fra os på en positiv måde. Noget helt andet end det vidunderlige kyststræk langs Highway 1, men mindst lige så smukt i vores verden.

Vi havde fået anbefalet et bryggeri i byen Mammoth Lakes, så dette var vores første planlagte stop, og det skulle vise sig også at blive vores sidste stop. Ved bryggeriet faldt vi nemlig i snak med nogle gutter, som var afsted på weekend-skitur. De inviterede os med op til skiområdet (ja her var der åbenbart også et skisportssted) og det kunne vi jo ikke sige nej til. Den ene af dem, Ted, havde et hus i byen, og han sagde at hvis vi havde lyst, måtte vi gerne parkere i hans indkørsel og overnatte og så kunne vi tage på ski med dem dagen efter. 

Vi havde egentlig planer om at fortsætte til et campsite længere sydpå, men besluttede at det her var en af de der oplevelser, man ikke kan planlægge på forhånd, så vi var nødt til at tage den oplevelse med.

Mammoth Lakes - Keough Hot Springs, Californien (80 km)

Dagen stod på skioplevelse i Mammoth Mountain Ski Resort. En helt igennem fabelagtig dag med de sødeste amerikanere. Sidst på dagen takkede vi for deres gæstfrihed og venlighed og kørte mod Keough Hot Springs, som oprindeligt var vores mål for dagen forinden. 

Forslag til overnatning: Keough Hot Springs

Keoughs Hot Springs → Furnace Creek, Californien (250 km)

Vi startede dagen ud med et dyp i de naturlige varme kilder (hot springs), som løb gennem vores campsite. En ting som dette område er særligt kendt for.

Herefter kørte vi mod Death Valley, som for os var endnu et stort ønske, selvom mange lokale havde egentlig frarådet os det - nok mest fordi det er en længere køretur, med mange højdemeter og stor varme.

Men køreturen via California State Route 136 og 190 bød også på enestående natur, som vi aldrig har set lige. Årstiden gjorde også at vi undgik de ekstreme varmegrader, så vi kunne “nøjes” med 37 grader, hvilket også gjorde at vi fik lov til at køre “gennem” Death Valley på veje, der ellers ofte er lukket grundet for høje temperaturer.

Vi kom forbi både Father Crowley Overlook og Mesquite Flat Sand Dunes, inden vores Campground i Furnace Creek. Her gik vi på en lille tur og besøgte både det anbefalelsværdige besøgscenter i Furnace Creek og den lille ørkenoase The Ranch at Death Valley - et frodigt luksus hotel/resort med stor golfbane, som var ret kontrastfyldt til det Death Valley ellers byder på.

Vi sluttede af med hygge i autocamperen, og nød et glas rødvin under den mest stjerneklare himmel, da vi her var helt uforstyrrede af kunstigt lys. Her fik vi endnu en vild naturoplevelse, da der pludselig kun 10 meter fra os, listede en snu prærieulv rundt og ledte efter mad den kunne stjæle. Vi fik tændt vores lommelygte og sat spot på den, og lige så hurtigt den havde sneget sig ind, lige så hurtigt var den forduftet igen - helt fantastisk at have oplevet både vilde bjørne og nu også en prærieulv så tæt på.

Forslag til overnatning: Furnace Creek Campground

Furnace Creek - Las Vegas, Nevada (248 km)

Vi er så glade for at vi valgte en overnatning i Death Valley. Egentlig byder nationalparken på rigeligt med oplevelser til, så vi kunne snildt have brugt et par dage mere, men vi havde også andre drømme for rejsen, så det blev til to dage med oplevelser for os.

Her på anden dagen kørte vi mod Badwater Basin, som er det laveste punkt i hele Nordamerika med sin beliggenhed 86 meter under havets overflade. Et alien-agtigt område med store saltflager og, da vi var der, også en høj vindhastighed.

Herfra kørte vi ad de små veje videre mod Las Vegas for at få endnu mere af Death Valley med. Køreturen var også en oplevelse i sig selv.

Vi anbefaler, at man besøger Death Valley udenfor sæson, så man kan få lov at komme hele vejen rundt. I store dele af året er det meste af nationalparken nemlig lukket ned grundet for høje temperaturer, hvilket ikke er mærkeligt da Death Valley er verdens varmeste sted.

Ved ankomst til Las Vegas, fik vi klaret det praktiske i form af indkøb mv. i et moderne område i den sydlige del af byen, og her besøgte vi også en outdoor-kæde, vi var blevet anbefalet, REI.

Forslag til overnatning: Las Vegas KOA Journey at Sam's Town Journey

Las Vegas: afslapning og outlets

Dagen skulle bare stå i afslappelsens tegn.

Da vi havde klaret indkøb kunne vi nøjes med at sætte en tøjvask over, og mens den klarede sig selv, så hyggede vi med en tur i poolen på campsite.

Vi gik også en lille tur forbi Sam’s Town, et stort Hotel, som vores campsite var opkaldt efter. En vild oplevelse med den kulisse de havde skabt, men det er det på hvilket som helst større hotel man går ind på i Las Vegas.

Vi valgte at gemme yderligere hoteloplevelser til dagen efter, og tog i stedet på en lille shoppetur. Først forbi Las Vegas Premium Outlets South, hvilket vi ikke var så begejstrede for, og derefter kørte vi forbi deres afdeling i Nord, som omvendt var en helt kanon oplevelse, som vi godt kan anbefale til andre.

Forslag til overnatning: Las Vegas KOA Journey at Sam's Town Journey

Las Vegas: fantastiske hoteller og The Strip by night (0 km)

Dagen stod på udforskning af The Strip.

Af hensyn til Agnes, valgte vi at tage en rolig morgen, og først tage afsted hen ad eftermiddagen. På den måde kunne vi stadig få nogle gode timer til opdagelse, samtidig med vi kunne få lov til at opleve The Strip oplyst i aftenens mørke.

Vi fandt en stor parkeringsplads ved Las Vegas Convention Center, hvorfra vi nemt kunne gå ned til The Strip. Vi startede omkring kl. 16 og besøgte både The Palazzo, Grand Canal Shoppes, The Venezian, Pariserhjulet, Flamingo Hotel, Paris Las Vegas, New York New York, The Cosmopolitan og Hotel Bellagio, inden vi slog os ned på en restaurant overfor Bellagios berømte springvand og spiste aftensmad med udsigt.

På vej retur mod autocamperen tog vi forbi Caesars Palace og The Mirage, inden vi kørte hjem med en masse indtryk i bagagen. Agnes var endnu engang en stjerne og nød de mange farver og indtryk.

En skøn dag, hvor eneste råd måske skal være at bruge endnu mere tid hvis muligt, da der er så meget at se og opleve på alle hotellerne.

Forslag til overnatning: Las Vegas KOA Journey at Sam's Town Journey

Las Vegas - Zion nationalpark, Utah (262 km)

Vi havde efterhånden kørt forbi en del Denny’s Diners, og besluttede at tage en rigtig amerikansk morgenmad på en diner, her inden vi skulle videre fra Las Vegas.

Mens vi sad på dineren, talte vi frem og tilbage ift. hvad vi skulle herfra. Vores plan var indledningsvist at køre til Grand Canyon (den vestlige del), over Hoover Dam, for derefter at køre mod San Diego, så vi til slut kunne have lidt over en uge i LA-området.

Men som vi sad her og spiste amerikanske pandekager med sirup, kunne vi mærke, at vi var nødt til at ændre ruten. Hvad skulle vi med en uge i endnu en storby? Vi havde virkelig nydt Las Vegas, men nu hvor vi var så tæt på, kaldte vores naturelskende hjerter på, at vi skulle forbi Zion Nationalpark og derefter besøge byen Page og Antelope Canyon.

Så kunne vi nemlig derfra tage til “det rigtige” Grand Canyon og besøge South Rim - planerne blev altså ændret her midt i morgenmaden. På vej mod Zion Nationalpark, blev vi ramt af motorvejskø, så GPS’en tog os ud på en afstikker ad West Old Highway 91, det skulle vise sig at være en fantastisk smuk køretur, så et skønt afbræk fra motorvejen

Forslag til overnatning: Zion River Resort RV Park & Campground

Zion Nationalpark - Page, Arizona (208 km)

Tidligt fra morgenstunden tog vi mod Zion Nationalpark. Ved besøgscentret kunne vi nemt parkere vores autocamper, og så gik der shuttlebusser ind i selve kløften.

Vi kørte først helt ind til Temple of Sinawava, hvor vi fulgte trailsporet indtil det til sidst løb ud i floden. En masse af de andre turister havde lejet tørdragter og vadesko, for netop det spor har en del vandring op gennem floden - Riverside Walk er et helt passende navn til ruten.

Vi var fristet til at gå videre med Agnes på ryggen i vores nye vandrerygsæk, men besluttede at tage bussen retur og finde en tørskoet rute i stedet.

Efter et kort stop ved Big Bend Viewpoint, kørte vi til Grotto Road, hvorfra vi bevægede os op i højderne ad Angel’s Landing Trail. Her foldede Zions storslåede natur sig ud, efterhånden som vi bevægede os op i højderne, og selvom ruten var knap så hård som i Yosemite, var naturen mindst lige så fantastisk og overvældende på sin helt egen måde - vi er så glade for at vi tog Zion med på vores rejseplan!

Efter at have nået toppen gik vi retur via Upper og Lower Emerald Pools, indtil vi fra Zion National Park Lodge tog shuttlebussen retur til autocamperen.

De lidt over 5 timer vi havde brugt i Zion, havde på en eller anden måde givet os et fornyet energi, så vi besluttede os for at køre videre mod Page samme dag, hvor vi fandt et nyt campsite.

Forslag til overnatning: Page Lake Powel Campground

Horseshoe Bend, Arizona (9 km)

Vi startede dagen ud spændte og klar på en masse gode oplevelser i og omkring Page.

Først kørte vi mod Antelope Canyon, som vi havde hørt godt om og set mange smukke billeder af. Det skulle dog blive sværere end som så, da alt jorden er privatejet og de tre forskellige turudbydere vi forsøgte, for det første var alt for dyre til vores smag og for det andet tillod kun det ene sted at have små børn med på turene.

Vi kørte derfor i stedet til Horseshoe Bend, hvor vi nød vores medbragte frokost med udsigt til den enorme kløft - meget imponerende! Her mødte vi en sød dame, der tippede os om en turudbyder, der hedder Canyon X i en anden del af Antelope Canyon. Der bookede vi tid til dagen efter, da deres priser var mere “passende”, og vi desuden godt måtte have Agnes med. 

Efter bookingen til dagen var på plads, handlede vi ind for derefter at køre mod Wahweap Overlook. Så langt nåede vi dog desværre ikke. På vej ud af byen overså en anden bil sin vigepligt og trak lige ud foran os. Det resulterede i en kollision, en masse smadrede glas og tallerkener, der var røget ud af skabene, en autocamper der ikke kunne køre længere og forskrækkede forældre og Agnes.

Heldigvis kom ingen af os noget til, og også passagererne i den anden bil slap uskadte fra ulykken. Vi blev bugseret retur til vores campsite, hvor vi stadig kunne bruge autocamperen som bolig, da hverken vandtilslutningen, kloak-delen eller strømforsyningen var blevet beskadiget.

Heldigvis havde vi jo også nået at handle ind, så vi kunne godt klare os i nogle dage uden indkøb

Forslag til overnatning: Page Lake Powel Campground

Antelope Canyon, Arizona

En sød tysk familie havde hjulpet os på campingpladsen efter ulykken og det viste sig, at de også havde booket tur til Canyon X samme dag som os. Så de tilbød at tage os med i deres autocamper.

Heldet tilsmilede os altså her dagen på den voldsomme ulykke, og vi kunne komme afsted og få en ny god oplevelse.

Det blev til en fantastisk udflugt og kløfterne var bare helt billedskønne - kæmpe anbefaling herfra, også selvom det koster lidt.

Resten af dagen blev brugt med leg på campsite og en tur i poolen.

Forslag til overnatning: Page Lake Powel Campground

Ekstra dag i Page

Vores ulykke var selvfølgelig sket en lørdag, kort tid efter udlejningsfirmaet havde lukket for telefonisk kontakt. Vi ringede derfor mandag morgen, for at få sat gang i sagen og få en ny autocamper.

Vores udfordring var, at vi ikke kunne komme hen til et nyt udlejningskontor, så de måtte få en ny autocamper hen til os. Efter mange snakke, lykkedes det os til sidst at få en aftale på plads, så dagen efter ville de køre en ny autocamper hen til os fra det nærmeste kontor som lå i Las Vegas.

Derfor gik dagen primært med nedpakning af alle vores ting og klargøring til næste dag, så ombytningen kunne forløbe så hurtigt og gnidningsfrit som muligt og vi kunne komme hurtigt videre på oplevelse - nu vi havde måtte tage et par uforudsete ekstra dage her i Page.

Forslag til overnatning: Page Lake Powel Campground

Page - Grand Canyon, Arizona (302 km)

Den nye autocamper ankom allerede omkring kl. 08, så vi gik i sving med at få flyttet rundt og fik klaret alt det praktiske papirarbejde. Stor tak til de to søde mænd, der må have kørt fra Las Vegas “kl. møg tidligt”.

At have været fastlåste de sidste par dage, resulterede i en masse ophobet energi og lyst til at komme videre på oplevelse. Vi begyndte jo så småt at kunne se slutningen på vores eventyr der “kun” forløb sig en uges tid mere, og inden vi skulle hjem ville vi gerne opleve Grand Canyon, San Diego og LA, så afsted med os.

Da vi kom afsted tidligere end forventet, satte vi os som mål at nå til Grand Canyon samme dag og det nåede vi. Med overraskende meget dag foran os (og stort held til overhovedet at finde en parkeringsplads), besluttede vi at pakke bære-rygsækken og en ekstra taske med sandwiches og ekstra forplejning, så vi kunne gå lidt på opdagelse her i store og overvældende Grand Canyon.

Lidt for overmodige valgte vi at begive os i kast med “Bright Angel Trail” og kæmpede meget med en datter der for første gang ikke gad sidde i sin rygsæk! Det krævede derfor en del stop og pauser, så da vi efter et par timer “kun” var nået til “Three Mile Resthouse” besluttede vi at det måtte være flot nok for i dag. Klokken var 16 og vi skulle også nå retur igen inden det blev mørkt.

Vi blev og nød udsigten lidt inden vi begav os retur, som jo denne gang var opad - noget hårdere end turen ned. Men det blev til den flotteste solnedgang over Grand Canyon på vej op og retur til autocamperen, hvorfra vi havde en halv lang køretur foran os til campsite som lå knap en times kørsel længere sydpå.

Forslag til overnatning: Grand Canyon/Williams KOA Jouney

Grand Canyon - Kingman, Arizona (359 km)

Vi stod tidligt op for endnu engang at køre ind til Grand Canyon for at gå på opdagelse. Belært af erfaring fra dagen forinden, besluttede vi at holde tættere ved Grand Canyon Village, så vi slap for de overproppede shuttlebusser fra besøgscentret.

Vi fandt en lille og mindre travl parkeringsplads syd for stationen (Lot C), hvorfra vi startede dagens udflugt. I dag besluttede vi os for at gå langs “højderyggen”, så vi kunne få en masse flotte kig ned i / udover den enorme kløft, nu vi dagen forinden havde haft en god oplevelse med at vandre ned i kløften.

Vi gik langs Hermit Road og havde i dag Agnes med i babyjoggeren. Vi kom forbi udsigtspunkterne; Trail Viev Overlook, Powell Point, Hopi Point, Mohave Point og Pima Point, inden vi nåede vores slutdestination i Hermits Rest, hvor vi nød en kop kaffe fra den beskedne lille kiosk.

Herfra tog vi shuttlebussen retur til Grand Canyon Village og autocamperen.

Vi kunne snildt have brugt flere dage her i Grand Canyon, og især på nogle af de spændende vandreruter, der går ned gennem kløften og fra North Rim til South Rim og omvendt var fristende, men de kræver overnatninger undervejs, så det må blive en dag, når vi rejser uden børn eller de er blevet store nok!

Forslag til overnatning: Kingman KOA Journey

Kingman - Cleveland National Forest, Californien (501 km)

Efter nogle skønne dage stod vi overfor et langt stræk mod næste mål som var San Diego og grænsen til Mexico.

Med langt mellem de nærmeste KOA campsites (dem vi gik efter), stod vi overfor enten en halvkort køredag eller en meget lang køredag - det blev det sidste!.

Naturen udviklede sig også til noget helt ulig dét, vi hidtil havde oplevet. Det blev mere og mere fladt, og det var tydeligt at se, hvordan landbrugsområderne voksede omkring Colorado River, som vi “fulgte” sydpå (og som for i øvrigt også er den, der løber gennem byen Page, hvor vi kørte galt og gennem Grand Canyon, som vi kom fra).

Vi tog et stop i Blythe og spiste frokost inden vi fortsatte mod vores næste campsite tæt ved den mexicanske grænse.

Næsten fremme ved campsite, tog vi en afstikker på “Old Highway 80” og gjorde en is-pause i en lille by ved navn Jacumba Hot Springs. Her var der også naturlige varme kilder, som vi tidligere havde mødt nær Mammoth Lakes, men det var nu den høje mur der adskiller USA fra Mexico, vi var stoppet for at opleve.

Det var et meget specielt syn og også en meget speciel følelse at stå her efter 39 dage og have rejst hele vejen fra den nordlige vestkyst med udsigt til Canada og nu kunne se ind til Mexico. En god følelse, der på en måde rundede følelsesspektret godt af - herfra måtte alt bare være ekstra oplevelser på en i forvejen fantastisk tur.

Forslag til overnatning: Boulevard/Cleveland National Forest KOA Holiday

Boulevard / Cleveland National Forest KOA Holiday

Cleveland National Forest - San Diego, Californien (122 km)

Med kort afstand indtil San Diego og en lang rejse dagen forinden, tog vi en slow morning og hyggede på campsite, inden vi kørte videre. Vi havde nemlig ikke de store mål for dagen andet end at komme ind til San Diego og opleve lidt af byen.

Vi parkerede ved San Diego Zoo - her var der nemlig gratis parkering og nemt at finde plads. Samtidig også et oplagt sted at starte vores udflugt, da vi kunne gå på opdagelse i Balboa Park, som vi bestemt kan anbefale andre at besøge. Især området i den vestlige del af parken (omkring Zoo), bød på mange fine steder og hyggelige kroge.

Herfra gik vi ned mod centrum og kom forbi området Little Italy, hvor vi forelskede os i stemningen og endte med at hygge over en flaske vin i et par timer.

Med en sen start på dagens udflugt og hygge i Little Italy, var solen efterhånden ved at gå ned, da vi bevægede os ned mod San Diego Bay. På vej forbi det legendariske amerikanske krigsskib USS Midway, så vi en lang kø af mennesker. Vi undrede os da det jo var ved at blive aften og vi tænkte at krigsskibet, der også fungerer som museum, snart måtte lukke.

Det gjorde det også, men til gengæld var der et særligt arrangement med filmen Top Gun, som blev vist på storskærm på flydækket i anledningen af den nye Top Gun-film snart skulle have premiere.

Et par i køen havde et sæt ekstra billetter, som vi kunne købe billigt, og selvom vi først egentlig havde takket nej og var gået videre, endte vi med at vende om og takke ja. Klokken var godt nok mange, og vi var egentlig på vej efter noget mad inden vi ville tage mod campsite og kalde det en dag. Men hvor ofte får man lige sådan en mulighed? - aldrig tænkte vi! Vi fik af vide, at det var muligt at købe mad “ombord” og det værste der kunne ske var jo blot, at Agnes blev for træt, og så kunne vi jo bare tage “hjem”.

Det endte med en alt for fed oplevelse, hvor vi smuttede kort før rulleteksterne og Agnes var bare for sej. Herfra var det retur til autocamperen og hen til campsite - tak for en fed dag og GODNAT OG SOV GODT!

Forslag til overnatning: San Diego Metro KOA Resort

San Diego - University of California Irvine, Californien (157 km)

Dagen brugte vi på at opleve San Diegos Old Town, som virkelig var et hyggeligt stop, der gav en god fornemmelse af den historie som byen rummer. For selvom San Diego er amerikansk og tæt på LA, er det endnu tættere på Mexico, hvilket byen også bærer præg af - meget anderledes, end hvad vi ellers havde oplevet i USA og virkelig en by, vi godt kunne lide.

Vi valgte at tage de små veje langs kysten videre mod Irvine og det gav os en fin køretur, som dog også tog noget længere, end hvis vi havde holdt os til motorvejen.

Forslag til overnatning: University of California Irvine

Irvine - Carpinteria State Beach, Californien (201 km)

Temaet for dagen var afslapning og hygge! Vi startede ud med morgenmad, hvorefter vi tog en tur rundt i universitetsparken. Der blev også tid til en tur i poolen og en god frokost.

Vi havde nydt de afslappende stunder så meget, at vi besluttede os for at droppe LA. I stedet ville vi nyde vores sidste par dage tæt ved kysten, med mulighed for en dukkert og ren afslapning.

Derfor satte vi her hen ad eftermiddagen/aftenen kurs mod Carpinteria. Et lidt tilfældigt sted vi havde fundet langs Highway 1 ved kysten nord for LA. Det var eneste sted tæt på kysten med ledige campsites (der var to).

Forslag til overnatning: Carpinteria State Beach Campground

Salt March Nature Park, Californien (0 km)

Vi boede jo praktisk talt på stranden på Carpinteria State Beach Campground, og i dag ville vi blot på opdagelse lokalt.

Vi startede dog ud med en lille vandretur ud til Carpinteria Seal Sanctuary, hvor vi for første gang fik lov til at opleve en stor flok sæler helt tæt på - mega fed måde at starte dagen på.

Vi gik langs vandet hen til Carpinteria Salt March Nature Park - et fint lille naturområde med flot udsigt til bjergene, og derfra gik vi retur gennem det hyggelige lille bycentrum. Resten af dagen stod på afslapning ved autocamperen.

Forslag til overnatning: Carpinteria State Beach Campground

Santa Barbara, Californien (40 km)

Vi havde hørt meget godt om Santa Barbara, så her skulle sidste fulde rejsedag bruges. Santa Barbara er en virkelig skøn by med fantastisk stemning og hyggelige gader. Især Santa Barbara Downtown gjorde stort indtryk, og her skal man lige være opmærksom på, at det faktisk ligger en kilometers penge inde i landet væk fra kysten - vi var tæt på at overse denne del af byen.

Vi rundede en god dag af på Hilton Santa Barbara Beachfront Resort, hvor vi markerede slutningen på ferien med at nyde en omgang Clam Chowder og en god flaske rødvin til solnedgangen over byen med skøn udsigt til havet.

Forslag til overnatning: Carpinteria State Beach Campground

Hjemrejse fra LA, Californien (82 km)

Dagen stod på aflevering af autocamper, lift til lufthavnen og derfra med direkte fly fra LA hjem til København.

Vi havde booket flybilletter, så vi kunne nå at aflevere autocamperen og stadig nå ind til lufthavnen i god tid… troede vi. For personalet var over en time længere end planlagt, om at tage imod os og få afsluttet alt omkring autocamperen. Samtidig var der tæt trafik ind mod lufthavnen, så vi endte med, at have under en time fra vi ankom i lufthavnen, til at vores fly lettede. Heldigvis nåede vi det hele.

TIPS til afrejse
1) Hav RIGTIG god tid til aflevering af autocamper og transport til lufthavnen. Det er hyggeligere at vente i lufthavnen end at stresse afsted.
2) Direkte fly hjem er dejligt hvis muligt.
3) Forsøg at time jeres afgang således, at I lander med flyet eftermiddag/aften dansk tid, så det naturlige er at gå hjem i seng og få indhentet lidt søvn.

Kort

Vis på kort

Galleri

Søg pris

Ruteforslaget kræver

  • Flybillet til Seattle og flybillet hjem fra Los Angeles
  • 43 dages autocamperleje inkl. forsikring
  • 42 nætter på campingplads - pladser bestilles direkte
  • 6.139 km

I kan få en ide om pris på autocamper ved at benytte knappen "Tjek priser og bestil autocamper" herunder, men ellers anbefaler vi at I kontakter en af vores rejsespecialister for at få skræddersyet en autocamper-pakke tilpasset lige jeres behov og ønsker.

Tjek priser og bestil autocamper

 

 

Om rejsen

Vær opmærksom på, at der kræves en overnatning i USA inden I kan få udleveret jeres autocamper.

Autocamper findes i mange størrelser og udgaver. Læs mere om autocamper i USA.

 

 

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med et par dages ophold i storbyen Seattle og/eller San Diego eller Los Angeles. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse. 

  

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011